Thursday, 5 January 2017

AZAM 2017

Assalamualaikum,
Bila start awal tahun balik ja,mesti tak habis habis nak berazam.Zzzz.Masa aku bersekolah dulu,aku rasa tiap tahun azam aku sama.

Rajin baca buku.Tak pemalas.Result elok.

Benda tu semua makonan awal tahun budak sekolah aku rasa.Tahun ni pulak azam aku dah bertukar sikit je.Tak banyak kot?

First:
SPM kan dah habis,so azam aku yang tak berupaya dihilangkan adalah to get STRAIGHT A'S.Tahun 2016 lah yang ajar aku erti pengorbanan.Serius,i let go a lot of things.Aku tak tengok tv dengan mendalam.Aku tak ada fon.Mak abah aku tak bagi.Kawan lain semua terkinja kinja ada telefon,aku pulak still NOOB.Masa aku form3,aku ada fon.Then mak aku tarik fon tu u.u Dia kata telefon bawak masalah.Aku okay.Lepastu aku fikir,

"Parents burn a lot of money untuk bagi anak anak pergi sekolah,make them happy dan takkan lah anak anak sanggup nak tunjuk kegagalan hidup to the two?" 

Aku let go jugak masa aku tidur.Sehari aku dapat tidur 4/5 jam je weh.Tambah lagi aku duduk hostel masa aku form5.I have to make myself comfortable dengan suasana yang baru.Macammana basuh baju guna tangan.Ye,aku mengeluh.I admitted.Tapi lama lama,biasalah.

Bayangkan,rasa 'heaven' bila setiap hari aku akan teringat result SPM yang bakal aku dapat 3 haribulan 3 ni.Ya tuhan,rasatuu...Sampai kakak dengan sepupu aku kata "Bukan sekarang nak fikir result SPM,better enjoy dulu cutini"

Bila orang tanya :
"apa pendapat kamu tentang kamu punya result SPM"

Dengan sopan bin santun aku jawab :Cemerlang atau kecundang jelah kot?Hehe.

Sampai yang tanya aku tu pun macam 'malas ah nak cakap dengan budak ni"
Haks.

Second:

Melupakan manusia atau segala yang bidaah pada 2016.

Aku ada dua je buat masa sekarang.Post aku dekat blog tahun 2016 sikit gila.Aku rasa macam 2016 ni singkat gila.Alololo cian awakni syadiya.

Salam sayang,syadiya.xx

3 comments:

  1. may pass with flying color sis :)

    ReplyDelete
  2. hahaha, makin besar makin banyk perkara yang kita nak fikir. banyak tanggungjawab yang kita nak kena pikul. moga result nanti cemerlang ^^

    ReplyDelete
  3. Good luck!
    FYI, i have changed my blog address to http://atheeradayana.com Please follow me at this page and thank you for your visit. Have a nice day ya!

    ReplyDelete