Tuesday, 19 February 2019

Tutorial : Unlocked Twitter sebab katanya below 13 years old

Assalamualaikum,
siapa kat sini pernah gatal tangan pergi tukar tahun birthday dekat twitter? Pastu cakap takziah dekat diri sendiri sebab twitter locked hang punya twitter. Aku lattewww. Aku ingat bila twitter dah terlocked ni senang ja nak dapatkan balik. Rupanya susah weh!

Cerita dia aku memberontak sebab birthday aku dekat twitter aku letak tahun 1998 padahal aku lahir 1999. Pastu aku pun tukarlah kerana keinginan aku yang amat sangat kann, then twitter halau aku weh! 

Dia hantar menda alah ni pulak dekat aku kalau aku nak log in. Then aku pun klik lah form yang tulisan warna biru tu. Masa isi form ,dia (siapakah dia ini? adakah dia ini berjantina perempuan atau lelaki? yang pasti nama dia twitter) akan tanya sebab aku nak unlocked balik. Banyak reasons hang boleh pilih tapi aku pilih "because now i'm above 13 years old". Lepas aku isi form ni, aku ingat settle dah ah masalah aku. Rupanya sangkaan ku meleset T^T Twitter buat bodo je weh kat aku. By the way dia akan connected dengan email kau . So bagi lah email yang valid.

 Oh ya, btw aku punya twitter locked sebab twitter kesan yang masa aku buat twitter, umur aku bawah 13 years old. Err🙄 Bebal gila aku masatu. Around 2-3 weeks jugak aku cari tutorial tak jumpak jumpak.

Last last aku jumpak satu tutorial dari Indonesia on how to unlocked twitter. Walopon bahasa indonnya agak tebal banget, tapi akibat daripada suka tengok sinetron Indonesia, aku berjaya baca sampai habis tutorial berkenaan secara sabar dan aku jugak berjaya dapat twitter aku balik hokeh! Lho pikir guwe ngak bisa cakap bahasanya Indonesia? Urgh annoying pulak dengan diri sendiri 🤭

First thing first, isi dulu form ni https://help.twitter.com/forms or klik terus link ni aku akan bawa hampa ke form berkenaan. Kalau tak keluar form tu, tekan atas tu ada tulis Submit A Ticket. Kalau tak boleh jugak, do comment below okay nanti aku cuba tolong semampu kederat aku.Hehe

Lepas buka form tu, kat sini quite tricky sebab masa aku baca tutorial indonesia tu, aku dah pening lalat sebab penjelasan dia tak ok (ke aku yang lemah bahasa indonesia,yela mana ada subjek tu masa zaman sekolah. hahahahahaha)

Benda yang kena isi dekat form tu adalah:

Nama, Emel , and uplodkan kad pengenalan (ic). Tak silap aku ada tiga benda ni je.

Aku start dengan upload ic. JANGAN UPLOAD IC HAMPA. Hampa tu budak budak! bukan aku kata, twitter yang kata! 😛 Kalau hampa bukan budak budak, masakan bisa ya si goblok twitter menge-locked akaun kalian?!

Okay, kalau tak uplod IC sendiri, nak uplod IC siapa?
Answer: Tolong pakai IC parents, or kalau ada kakak or abang. Guna depa punya.
Jangan lupa upload IC depan je.Belakang yang ada tandatangan tu takyah tau. Upload in folder types jpg,png dan sewaktu dengannya

Kalau hang perempuan, gunalah ic mak or kakak
Kalau lelaki, gunalah ic ayah or abang.

Untuk isi NAMA pulak,nak letak nama siapa?
Answer: Jangan letak nama sendiri. But letaklah nama yang sebijik dua bijik tiga bijik macam nama dalam IC yang hampa guna. Kalau nama mak Sasusi, haaa taip dekat name tu "sasusi"

For bahagian emel pulak?
Answer: untuk emel, letak emel sendiri. Jangan letak emel parents pulak. Letak emel yang connected dengan twitter. Macam aku syadiyaxoxoxoxox@gmail.com. Ok contoh ok.Jangan ngorat pakai emel peliks sedemikian pulak.


And then tekan SUBMIT. 
Then twitter akan hantar emel.

Jangan seronok lagi tau! Sebab ni nak confirmkan je yang kau ada submit form. Jangan nangis eh releks dulu! Hahaha

Aku baca tutorial indonesia tu, dia punya twitter unlocked after 3 hours. Tapi aku punya, esok tu baru boleh guna. So kalau dah boleh unlocked, twitter akan hantar emel lagi sekali. Rajin eh twitter ni takda kerja lain gamaknya  

Okay dia akan hantar macamni! So bolehla hampa bukak twitter balik dan bergossip sakan bertea kembali bersama rakan seperjuangan twitter.


Harap boleh membantu!

salam sayang,syadiya xoxo


#2 QUOTE

Assalamualaikum
siapa dekat sini pernah tengok cerita Forrest Gump? Aku impress gila dengan movie tersebut kerana ada banyak sangat quotes yang buat orang rasa jangan gibap (read: give up)

One of it yang aku suka adalah:

"Don't let anybody tell you that they are better than you"-Mrs Gump

Sunday, 17 February 2019

Makan laksa sarang

Assalamualaikum,
Wah rajinnya aku tiap hari nak update blog dan jugak join giveaway.Hahaha.Mentang mentang cuti sem aku dah nak habis, pulonlah sesikit update blog sementara tak buat apa. Cerita dia, aku sebenarnya hantu laksa. Aku boleh habiskan laksa supsapsupsapsupsappp dalam masa kurang 10 minit kalau aku tak endahkan orang dan tak makan sambil main fon. Aku punya tak endahkan orang tu macam nak terputus hubungan silaturahim agaknya dengan family aku😂 Kalau depa tengah borak borak dengan riang aku sejenis tak peduli and teruskan menikmati laksa tersebut. Selalunya after mak aku balik kerja, mak aku selalu ajak gi makan laksa. Cumanya laksanya just laksa biasa. Kedai makcik ni antara one of kedai yang memang kami selalu pergi.

And oso (read: and also),masa aku dengan kakak aku tengah rancak cuti sem, parents aku dah jadi food hunter sebab rajin bebenar ajak berjalan makan sana sini. Mak aku jenis suka curious dengan sesuatu makanan yang keluar dekat tv. Contoh haritu viral milo ais kepal kuala kangsar dekat tv, so semualahh pergi kuala kangsar try milo ais kepal viral tu. Bagi aku rasa dia biasa je.Bolehla sapa nak cuba. Aku tak snap langsung gambar sebab phone aku rosak masatu. Nanti aku cerita kenapa phone aku rosak :')

Lepas kami beli milo kepal viral yang keluaq tv tu, mak aku ajak pulak cari Laksa Sarang Pokok Limau yang masuk majalah 3 (betulkan aku kalau aku salah).Laksa sarang ni dekat Kuala Kangsar jugak. Ada banyak jugak kedai jual laksa sarang area Pokok Limau,Kuala Kangsar so mak aku pun dah pepening lalat dah taktau mana satu kedai majalah 3 pegi 😂

Tapi disebabkan mak aku ni dikira lucky people yang pandai guna google maps,kami pun dapatlah makan laksa sarang pokok limau yang sedap. Aku bagi 9/10 weh sebab sedap gila!Orang chinese pun pergi makan kedai ni tau! 

AND

MALANGNYA

FON

AKU ROSAK MASATU SO TAKDA GAMBAR:'))

Pastu ,lepas seminggu makan laksa sarang kuala kangsar yang super sedap tu, mak aku jadi lagiii food hunter. Kami pergi Ipoh pulak sebab nak try Laksa Sarang Taman Botani. Haa, masa ni aku dah dapat phone lain, so adala beberapa gambar yang aku akan letak dekat entri karangan berjela aku ni. Kahkah

Ini sarang bukan saranghae jungkook saranghae cute girl tu tau 😂

 Kemain aku tangkap gambar macam pro dari atas. Ni kalau masuk dalam laksa ni nangis lah lagi phone menemui ajal. Hukhuks

 Decoration kedai laksa sarang taman botani ni sangat nice! Kena layan diri and jangan tunggu waiter datang pulak. Nanti tertidoq kat situ mapuihla.


📍 Laksa Sarang,Taman Botani.

Kedai laksa ni dekat bangunan kedai biasa tau! 
By the way, ada orang cakap laksa sarang taman botani ni banyak tempat jugak. Macam kakak aku dia cakap sebelumni dia pergi laksa sarang taman botani dekat tempat lain. 

Aku rate rasa laksa tu 5/10 je sebab laksa dia kenyal sangat & kuah quite masin. Aku lagi recommended kalau hampa nak try laksa sarang dekat Pokok Limau,Kuala Kangsar. Tapi citarasa dan lidah manusia ni lain lain. Mana tau bila hampa try rasa sedap tak macam yang aku cakap pun. Hehe

Salam sayang,syadiya xoxo.

Semester 3 punya result

Assalamualaikum,
ni blog aku dan aku ada hak nak cerita apapun tapi jauh sekalilah kalau nak riak. Cuma certain orang akan rasa kau riak padahal kita nak share kegembiraan kita je. Bak kata cik epal, 

"kita share apa yang kita suka"

By the way, jangan bandingkan kos masing masing. Maksud aku, hang cakap kos yang kawan hang ambil senang.Sebab tu senang dapat Dean List. Bagi aku, ambik kos apapun takda pon yang senang. Semua kena usaha. Kalau nak senang itu baca ABC 123 ye ah senang. 

Aku ceritanya...
Agak ralat bila masuk semester 3. Ramai cakap susah. Ramai cakap "isokay if you don't get dean list" tapi mestilah kita rasa macam "ah tipulah" "ah jangan jajjj" kakakaka

Pastu bila aku masuk semester 3, yap! so true! susah weh. Masa ni lah kena duduk luar kena sewa rumah,masa ni la TERgaduh dengan kawan.Macam macam lagilah musibat yang datang. Tambah tambah lagi hang suka tengok movie sampai ketagihan nak tengok tu sejenis esok test pun hang pulon nak tengok xD hodoh gila perangai hahaha


Alhamdullilah aku bersyukur sangat untuk tengok Dean List ni buat kali ke tiga! Itu hari masa lepas exam,aku siap mimpi pointer aku 3.6 wehh padahal keluar result lagi rendah dari 3.6 but it's okay sebab aku dah bersyukur. Everyone said bukan senang nak dapat DL untuk semester 3. Yap,aku setuju.Sangat tak senang or senang cakap SUSAH WEH NANGIS NANGIS. 

Aku beterimakasih dekat parents aku,family, uni friends yang tolong aku. You guys know who you are.

Cuma nak pesan, janganla pandang sinis dan merendah rendahkan budak diploma weh. Aku pernah kena ada sorang manusia ni boleh cebik bila aku cakap aku ambik Diploma. Dia taktau aku dapat 8A masa spm so aku biarkan dia membodohkan diri dia dengan memperlekehkan diploma. Everyone has their own path. Ada umur 20 dah sambung degree dah pun.Macam aku masih lagi diploma. Ada orang umur 20 dah kawen dah pun. Masing masing tuhan bagi elok elok jalan cerita. Kita ja sibuk nak perlekehkan orang ^^

Salam sayang,syadiya . xoxo

P/s: lagi seminggu nak balik u:'( help meee

Giveaway Cash Blogger Malaysia

Hello Blogger Malaysia!

Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam.

Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"!



Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas.

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ]

** support giveaway ini ya, thanks!


Thursday, 14 February 2019

Danok,Thailand PART I ( Makan pulut ayam, masuk kedai sana situ, dan floating market)

Assalamualaikum,
yay aku amatlah gembira apabila aku buat entri ni sebab aku rasa janji aku terhadap belog aku ni tertunai. Lol. Sebenarnya sekarang aku tengah cuti sem and masuk u balik hujung hujung bulan 2 ni. Aku pergi Danok bulan 12 masa aku tengah study week. Hahaha! Aku ada tebiat buruk iaitu setiap kali study week mesti family aku ajak pergi mana mana. Aku on teruk weh kalau berjalan. Tak kisahlah study week apa pon aku pulun jugak berjalan. Sebab aku rasa macam..

"sapa suruh u bagi cuti study week"

Ini kali ke 3 aku pergi Thailand. First time masa kecik,pastu second masa aku darjah 6 zaman tak reti apdet blog and third time yang ini. Kalini pergi Thailand ikut trip ayah aku punya pejabat. Naik bas pukul 4 pagi aku ngantok gila sebab aku bukan morning person T^T . Aku tak ingat pulak sampai pukul berapa. Tapi cop pasport pun takdalah lama mana.


 Toksah try hard baca bahasa thailand tu okay dia ada bagi dah elok elok kat bawah tu apa. Hoho

You know it's Thailand bila wayar dia berselirat dah macam rambut gatal dan kasar dah keriuk keriuknya aku tengok

Depa bagi masa around sejam jalan jalan depan border Thailand ni.

Pulut ayam ni satu kewajiban bila datang Thailand. Sedap lazat yakmat weh!

 Makcikni punya pulut ayam paling sedap dan win di hati aku

 Adik aku yang lelaki ni memang seorang food hunter yang berjaya

Ayah aku pulak try pulut ayam dekat sini pastu kami memasing comparekan rasa dia dengan pulut ayam adik aku beli. Ternyata pulut ayam adik aku beli lebih sedap. Adik aku 1- abah 0 secara adilnya

Lepastu kami teruskan pulak pergi macam macam kedai. Weh aku jenis lupa sebab banyak sangat kedai yang kami singgah dan salah satunya yang famous adalah Nora Plaza. Tapi for sure lah barang dekat Nora Plaza ni memahal sikit.

 Ni bukan Nora Plaza. Ni kedai mana entah. Wah bagusnya jalan penceritaan di blog aku ni asyik tak ingat nama kedai je weh. Tapi yang penting kat sini dari makanan biasa kudap kudapan sampai ke pelik pelik punya kudapan depa jual.

 Buah dalam bekas pun ada

 Ni baru dekat Nora Plaza. Motif sangat aku tangkap gambar dekat kedai siap pakai dslr. AHAHA

Pastu kakak aku suruh snap benda alah ni sebab agak melampau patung dia duk buat apa taktiaw hahahaha 

Aku sejenis tangkap gambar pakai dslr. Separuh je aku pakai phone. Yang atas atas tu pakai phone. Pastu bila aku dah start guna dslr aku jadi malas nak guna phone kamera. And aku rasa dslr amatlah melampau untuk digunakan tangkap gambar dalam kedai. Tah hapa hape tah aku ni.

Banyak jugak kedai kami pergi. Habis masa pergi kedai kedai je. Aku kedekut macam biasa. Aku tak beli apa weh. Aku ada masuk satu kedai tu,pastu aku berkenan gila sling bag dia! Tapi otak aku kata takpayah padahal hati aku melonjak lonjak nak. Thus, aku tak belilah ceritnya sebab otak aku lebih menguasai aku. 

Then terus pergi Floating Market. Dah petang tak silap aku. So depa bagi masa sejam ja. Boleh solat dekat floating market ni. Not badlah surau dekat situ tapi kena bersesak sesak sikit

Aku memang jenis redo kalau tak dapat tangkap gambar dekat main thing dekat sesuatu tempat. So aku snap jela gambar entah sesapa ni asalkan ada bukti sebut "Floating Market" berkenaan.

 Muka lepas solah haruslah bercahaya. Iyuwww.

 Ramai gila orang mungkin sebab musim cuti. Bersesak sesak ketibas (rujuk: ketiak basah ) habis.

 Air dalam cawan tanah liat (kalau tak silap) 20 Baht or around RM3 lebih. Aku ambil cup doremon and ultraman. Sampai sekarang ada lagi dekat rumah buat hiasan. Aku ambil air teh ais & kelapa. Sedap! And yang macam popia tu roti telur kot. Adik aku yang bongsu beli. Sedap jugak!

And aku mengamuk gila weh masani dahla depa bagi masa sejam ja, kakak aku boleh pulak sanggup tunggu kerabu maggi around 30-40 minutes T^T aku baru berangan nak jalan jalan sepuas hati. 

Aku beli juga pancake or sebenarnya telur burung puyuh maybe biasalah nama makanan mahu glamor jugak. Tapi malangnya aku takda gambar pulak and sedaplaa okayla rasa dia.
Lepastu,kami jalan dekat market dalam pulak. Ada makanan hanya untuk non muslim so memang kena hati hati. Adik aku yang lelaki dia gila  pulut ayam . So dia cari lagi benda alah tu dekat Floating Market ni.

 Pulut ayam again.

Mak aku sebenarnya baru datang Thailand itu hari. Trip sekolah dia. Dia bawa adik aku yang lelaki je. Adik aku cakap floating market yang dekat bawah ni bukak sikit pulak kalini. Itu pon ramai jugak orang menyumbat nyumbat nak beli.

 Ni dekat atas titi. Sebelah sana pun still ada orang berjual jugak tapi tu ah kakak aku puncanya kami tak sempat nak pergi belah sana.

 Bagi nampak bendera Thailand so nampak lah Thailand vibe gituh.

Kakak with her 30-40 minutes of- waiting-kerabu maggi. Nampak tak macam bersardin tin dah aku tengok orang beli dekat bawah tu.


By the way aku beli makanan je dekat Floating Market. Sesapa yang memang food hunter tu boleh datang dan try macam macam benda pelik ada. Aku target nak cari baju ke apa ke dekat Floating Market ni tapi tulah,takda rezeki. InshaaAllah boleh datang lain kali. Overall seronok je Floating Market ni siap depa pasang lagu Thailand lagi.Nah amek ko dia bagi Thailand vibes teteroks dekat orang melayu. Nak kata seronok tu aku tak enjoy sangat pun dekat Floating Market ni sebab sekejap je masa diorang bagi. Tambah pulak berduyun manusia nak beli makanan dekat orang yang jual dalam sampan. Lagilah haru weh.

Aku harap hampa ampunkanlah entri bosan aku ni.Aku post untuk mengabadikan kan memori indah ni tapi tulah,gambar sana hilang, sinun hilang. Huwa jem otak aku.Mana roti sila bagi?Mihmih kelakar ka woi! Btw,lepas Floating Market ni, kami singgah makan kedai tomyam and terus check in VJ Villa & Container Stay yang syok teruk! Nanti inshaallah aku buat next entri.

Thanks for reading entri aku yang bosan ni. Salam sayang,syadiya xoxo

p/s: Lagi 10 hari nak balik u malasnyaa. Malamni pulak 12.30 result exam keluar ya tuhan takut sebab bodo amat diri aku :'D

Wednesday, 13 February 2019

Doodle Planner 2019 Giveaway

Boleh klik gambar untuk join GA ni ya! :)

Saya tag Aisyah Elsa untuk join sekali giveaway ni ya <3


BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM

 
KLIK banner di atas untuk join =)

Semoga tuhan sentiasa merahmati Kak Yaya Azura dalam apa jua yang akak buat. Sending love from me to you.


Sunday, 10 February 2019

Tutorial download running man (guna telegram)

Assalamualaikum,
aku tak minat kpop tapi aku minat running man. Kisahnya aku bosan masa dekat u kalau weekend (yalatu bosan,belajar takmau) .Pastu classmate aku pulak banyak gila running man tapi bukan yang latest. Mungkin around tahun lepas punya episode. So,aku suruh la dia masukkan dalam pendrive aku beberapa episode bagi memenuhi waktu bosan acahku itu. Lama lama, aku jadi addicted weh. Sebab lawak semestinya . Aku suka tengok benda terhibur. Walaupun aku dalam mood tak elok pun, aku sure yang running man boleh menghiburkan! 

Panjang doh aku bebel! Jangan baca la kalau memang nak tutorial ja ok?

STEP 1:
Buka telegram web dekat google. Taip je telegram dekat atas


STEP 2:
Dekat search atas tu, taip "Running Man"

 Ada 2 users running man but aku prefer yang ni. Yang lagi satu tu okay jugak. Depend lah nak yang mana. Oh ya, jangan lupa klik join!

STEP 3:
Lepas dah search and join , boleh click download 


STEP 4:
Tunggu download tu selesai. Yang bestnya channel running man dekat telegram ni adalah hampa ada options nak download quality episodes tu. Ada 360p,480p , and 720p. Aku suka 720p sebab jelas and macam HD jugaklah.

Tunggu je dia download. Around 1-2 hours depend on hampa punya wifi/data . Aku pakai wifi rumah so dia memang slow la berebut dengan seisi rumah la katakan.

Kalau taknak episode latest, boleh tekan search atas tu and taip

"E411" 

huruf E tu memang kena include kan, yang nombor tu episode ke berapa yang hampa nak.

Aku sangat suka pakai tele sebab aku tak sangka telegram works so good weh. Soploh bintang saya bagi! Bukan aku tak try download kat kshowonline or pencurimovie weh..Tapi aku ni lack of knowledge nak kena install itu ini sebelum download. So cara mudah pakai jela tele.

Jangan risau, lepas click download and dah habis download, episode tu sendiri akan masuk dalam lappy hangpa di bawah naungan "DOWNLOAD"

Thanks for reading. Salam sayang,syadiya xoxo.

Friday, 1 February 2019

BRACES PART 7 : Warna warna getah

Assalamualaikum,
sebagai mukadimah entri braces ni,aku berbaik hati nak letak terus gambar warna warna getah braces seperti diatas tersebut.Mimpi apa pun taktau.Sebab selalunya aku bebel banyak banyak dulu baru aku letak gambar.Hehe. So,aku ada satu perangai bila aku appoinment braces,iaitu aku gemar bertanya dekat siblings aku:

me: kakak,warna apa eh yang lawa?

kakak: cuba warna merah weh!

me: eee nanti nampak macam kulit cabai(cili) melekat ja

kakak: kalo camtu cuba try warna kuning?

me: eeee nanti nampak macam taik gigi banyak :( :(

pastu ending dia,kakak aku mengamuk dekat aku cakap 

"BAIK TAKPAYAH TANYA PENDAPAT" 

Hoho. 

So kalini aku nak share tips or share warna apa yang sesuai and seronok nak bertahan sampai sebulan sebelum next appoinment tukar warna getah lain DAN JUGA aku tunjuk la sikit warna apa yang worse gila untuk pakai so hampa boleh aware.Dalam lebih 10 appoinment braces aku pergi dan untuk tahun pertama, aku paling suka warna biru. Aku taktahu kenapa.Tapi biru memang fav aku. Kalau next appoinment pun,aku still nak ambik biru.

Okay kalau hampa tanya aku, adakah aku highly recommended warna biru?

Jawapan aku: 50-50 sahaja.

Kenapa 50-50 sahaja untuk warna biru?
 Okay as we know, biru ni banyak jenis,ada yang biru lembut & biru terang. Untuk warna biru lembut, aku tak recommended langsung weh.Sebab nanti bila hang makan kari,dia jadi warna macam kuning kuning. Penipulah kita melayu tak makan kari or masakan yang warna dia oren/kuning. TAPI,untuk warna biru terang,yappp aku setuju kalau hampa nak pakai getah warna biru terang sebab warna terang ni susah sikit nak berubah jadi warna tak sedap mata memandang (iaitu warna seakan akan ikan berwarna biru tak mandi 10 tahun ya)

Dan disebabkan muak dan mungkin rasa loya sebab selalu pakai biru,aku start pakai warna getah lain dan second warna getah aku selalu pakai pulak ialah pink
Aku langgggsung tak recommended getah pink sebab nanti turns out jadi warna oren or to be worst,jadi kuning plus masatulah hang nak first date dengan bf kan lagi lah haru weh. Hahaha. Resultnya,wajiblah hang akan nampak buruk gila .At first memang la memuji gila sebab "pink cantik pink cantik pink cantik" kononnya. Tapi takpa,hampa tunggu natijahnya seminggu selepas itu ya!

Then,aku selalu pakai warna hitam dan dark purple

Untuk warna hitam & dark purple : sumpah aku recommended gila weh! Sebab ala biasala bila warna hitam & dark purple kan kegelapan dia sangatlah tinggi so hang makanlah apapun,warna dia still tak berubah tau!

Tak lupa juga,aku pakai warna KELABU

Warna kelabu ni kawan aku yang suggestkan. Dia kata lawa sebab sama dengan warna besi kita. Aku suka gila pakai warna kelabu. Tapi warna kelabu ni ada bad sides jugak weh T^T . Sebab apa? Sebab warna kelabu ni pun akan tukar jadi warna kuning or hijau. Geli sikitla bila tengok rasa yucks: "adakah ini getah braces atau jagung melekat?!"

Dan sekarang,warna aku pakai adalah transparent. This is my first time try pakai getah transparent.
Bagi aku,pakai getah transparent ni sama je warna macam getah kelabu.Exactly the same.Contoh kalau hang tengok cermin,mesti hang jadi keliru sama ada hang pakai getah transparent or kelabu.Jadi aku tak berapa impress sangat untuk getah transparent

Setakat ni,ini jelah yang boleh aku recommended and yang aku tak recommended. But feel free to wear whatever warna getah yang hampa suka ok!

Pastu kan weh,aku sering tertanya tanya:

apa eh nama getah braces in english?

answer: ligature ties 

Tapi nak senang,panggil jelah getah braces. Panjang berbelit sikit nama dia in english. Lol.

Thankyou for reading!

salam sayang,syadiya xoxo.

Read more about braces: