Sunday, 10 February 2019

Tutorial download running man (guna telegram)

Assalamualaikum,
aku tak minat kpop tapi aku minat running man. Kisahnya aku bosan masa dekat u kalau weekend (yalatu bosan,belajar takmau) .Pastu classmate aku pulak banyak gila running man tapi bukan yang latest. Mungkin around tahun lepas punya episode. So,aku suruh la dia masukkan dalam pendrive aku beberapa episode bagi memenuhi waktu bosan acahku itu. Lama lama, aku jadi addicted weh. Sebab lawak semestinya . Aku suka tengok benda terhibur. Walaupun aku dalam mood tak elok pun, aku sure yang running man boleh menghiburkan! 

Panjang doh aku bebel! Jangan baca la kalau memang nak tutorial ja ok?

STEP 1:
Buka telegram web dekat google. Taip je telegram dekat atas


STEP 2:
Dekat search atas tu, taip "Running Man"

 Ada 2 users running man but aku prefer yang ni. Yang lagi satu tu okay jugak. Depend lah nak yang mana. Oh ya, jangan lupa klik join!

STEP 3:
Lepas dah search and join , boleh click download 


STEP 4:
Tunggu download tu selesai. Yang bestnya channel running man dekat telegram ni adalah hampa ada options nak download quality episodes tu. Ada 360p,480p , and 720p. Aku suka 720p sebab jelas and macam HD jugaklah.

Tunggu je dia download. Around 1-2 hours depend on hampa punya wifi/data . Aku pakai wifi rumah so dia memang slow la berebut dengan seisi rumah la katakan.

Kalau taknak episode latest, boleh tekan search atas tu and taip

"E411" 

huruf E tu memang kena include kan, yang nombor tu episode ke berapa yang hampa nak.

Aku sangat suka pakai tele sebab aku tak sangka telegram works so good weh. Soploh bintang saya bagi! Bukan aku tak try download kat kshowonline or pencurimovie weh..Tapi aku ni lack of knowledge nak kena install itu ini sebelum download. So cara mudah pakai jela tele.

Jangan risau, lepas click download and dah habis download, episode tu sendiri akan masuk dalam lappy hangpa di bawah naungan "DOWNLOAD"

Thanks for reading. Salam sayang,syadiya xoxo.

3 comments:

  1. yes me too. telegram is awesome even jarang guna.

    ReplyDelete
  2. Salam singgah.

    anda dijemput join GA saya,

    http://www.astraveller.com/2019/02/doodle-planner-2019-giveaway.html

    :)

    ReplyDelete
  3. Suka layan rm juga cuma episod yang baru² ni tak sempat nak download lagi

    ReplyDelete