FOLLOWERS

Wednesday, 24 January 2018

One World Hotel Yang Terbaik.

Assalamualaikum,
As holiday is around the corner,aku rasa mesti semua orang nak pergi bercuti.Tak kisahlah nak stay mana masa bercuti tu,tapi bagi aku paling selesa kalau duduk hotel.Selalunya family aku kalau pergi bercuti,selalu pergi dalam negara.Memang aku tak nafi kat luar negara banyak sangat tempat melancong tapi apa salahnya kat dalam negara kita sendiri weh?Seronok jugak ok!Pastu kita pulak sejenis kalau nak gi bercuti mesti nak luar bandar.So harini aku nak ajak hampa semua try bercuti dalam bandar pulak.Apa salahnya kan? Aku nak suggest satu hotel ni that is One World Hotel yang sangat bagus dan puas hati! One World Hotel ni dekat Bandar Utama so memang percutian di bandar lah,tapi jangan risau sebab serius takkan rugi langsung.
Sebab apa aku cakap bagus dan mesti puas hati?Sebabnya hotel ni dah bertaraf 5 bintang guys!  Lagipun servis dengan kualiti memang 100% dijamin. Ramai orang cakap kat aku tempat fitness hotel ni wajib cuba so not bad juga lah. Nak nak pulak tu hotel ni  bergabung dengan One Utama, shopping mall yang paling maju di sini. So boleh la shopping sekali and jimat terus  masa sebab takyah nak  mengadap jammed nak pegi ke OU ni sebab sebelah menyebelah je weh. Dah nama pun percutian bandar,memang senang sangat nak dapatkan pengangkutan macam UBER dengan GRAB .Murah pun murah.Jimat lagi duit.Bukan tu je, MRT pun dekat so lagi senang nak bergerak pergi tengok tempat lain.

Sesiapa yang ada urusan kerja kat area Bandar Utama bolehlah duduk hotel ni sebab hotel ni ada tawar corporate rate.So  korang semua, book one world hotel on Traveloka untuk memudahkan korang.Hotel ni sediakan 438 bilik hotel,memanglah nampak banyak tapi maybe sebab dalam bandar,so memang cepat sangat weh habis.So aku suggest korang book awal awal dekat Traveloka sebabnya kadang kadang pelancong luar negara or yang duduk luar selangor pun duk duduk One World Hotel ni.Memang kebiasaankan kalau orang luar datang negara kita and kita pulak datang negara lain.
   Dekat hotel ni tersedia bilik suite eksekutif,so kalau korang ambik bilik ni memang kemungkinan besar akan dapat kerusi urut personal.Seronok kan?Boleh bayang tak dalam bilik hotel sendiri ada kerusi urut?24 hours dalam bilik tu boleh dapat urutan auto tau so takpayah susah susah nak pergi SPA nak relakskan badan sebab spa centre pun dah 5 bintang.Dah nama pun 5 bintang so memang nilah percutian mewah kalau memang korang tengah cari and also hotel yang tarafnya international macamni confirm kualiti servis diorang ambil berat.
Lagipun ,One World Hotel ni ada facilities yang lain.Contohya ruang ruang mesyuarat dan dewan,so hotel ni memang dapat buat event.Tak lupa jugak,kat sini ada bilik bilik khas bagi korang yang menginap di bilik bilik Executive dan Premier.Jadinya buat yang bermalam di bilik bilik ni,korang memang akan dapat keutamaanlah untuk daftar masuk di Peridot Club Lounge tanpa perlu nak daftar daftar di meja penyambut tetamu yang biasa.Bukan setakat tu je,korang jugak boleh sarapan,makan tengah hari and menikmati makan malam di Lounge yang sangat eksklusif dan peribadi.Then,minum petang pun ada sedia jugak.Memang perut boleh kenyang sangat.Syoknya weh!Hahaha

Hotel ni jugak sajikan hidangan terbaik di restoran restoran terkemuka yang terkenal around Kuala Lumpur termasuklah Cinnamon Coffee House,Restoran Jepun Kura,Restoran Cina Zuan Yuan,dan beberapa tempat makan lagi.Tak kisah lah sajian Asia or western,semua tu ada dekat One World Hotel ni.Memang rambang mata nanti nak makan tau!Bagi aku,sajian buffet di Cinnamon Coffee House hotel ni berkemungkinan yang paling terbaik di Malaysia.Sebab apa aku cakap macamni?Sebab banyak sangat pilihan dan jugak nampak menyelerakan boleh buat diri sendiri terliur.Tak berbunyi ke perut yang tengah baca ni?Hahaha.Aku seratusperatus boleh jamin yang korang akan berpuas hati!
 
Dah jadi kebiasaan jugak untuk syarikat yang ada ramai staff,mesti diorang akan buat kursus,latihan or family day kan?Jangan risau sebab One World Hotel ada menyediakan tau tempat tempat untuk beraktiviti!Tapi kalau tengah kursus tu jangan nak ponteng pulak pergi One Utama yang sebelah hotel ni.Kot kotlah nak pergi tengok wayang.Hergh,tak pasal pasal ilmu baru yang masuk tu terbang.Hahaha.So,bila lagi kita nak support hotel hotel tengah Bandar kan?Asyik pergi pulau sana,pulau sini je,bila pulak nak try dalam bandar so nilah masanya guys. Try rasa kelainan sebab bercuti di kesibukkan Bandar.It’s quite rare tau!

So untuk yang dah book hotel bolehla have fun and enjoy it ! And yang belum book tu nak tunggu apa lagi?Boleh book sekarang dengan tekan link yang dah aku gariskan and boldkan tu.Aku bawak terus korang gi book.Easy mizi je weh! Jangan tunggu lama lama nanti bilik semua full menangis tak berlagu nanti weh=’) Hahaha.Let’s try this awesome holiday in town!


Thursday, 18 January 2018

Kisah Roomate Penyayang

Assalamualaikum,
Disebabkan saya baru sahaja balik ke rumah,jadi saya ada sikitlaaa rasa rindu dekat rumet saya yang agak rumit ni.

(Omg i hate the way that i smile before i wear the long powerchain.Ugly duckling!)
The left one is me,the purple is Ainaa aka Na'a (please speak it properly haha!),belakang sekali is Sofea aka Pia,and depan Pia is Anniesa aka Niesa.

Im the roomate with a nagging style.Like yeah,nagging you knowwwwww.Suka bebel gitu.Na'a pulak jenis suka gaduh mulut dengan aku.Sofea paling pendiam dalam bilik senang cakap kalau tetiba lempar barang dia luar bilik pun dia macam tak kisah maybe and diam jugak maybe??And Niesa is soooo pekak 24 hours sumbat telinga tu dengan earphone!Tengok aku dah nak nagging ni?

All of us from faculty accountancy except...PIA!My pity went to her sebab dia paling banyak penat dalam bilik aku rasa.All the time she will read the science book...Dahla tebal....Hm.....

While the accounting students love to tengok movie together on the weekend.Weekend yalls tambah dengan baru sem 1 lagi asyik la tengok movie.Pia selalu pergi bilik sebelah kalau nak study sebab bilik sebelah aku sorang akaun,3 sains.

Aku perangai jenis masuk air dan yang sama naik masuk air dengan aku adalah Na'a.Kalau bukak lagu tu,kalau boleh nyanyi sama sama macam akulah juara padahal suara macam itik dengan angsa sangat!

Roomate aku pulak yang paling baik dan sangat sopan adalah PIA.Sopia=sopan.Sopan=sopia.Em mecing mecing.Aku cakap dia sopan sebab dia tak pernah kentut dalam bilik.Macam aku dengan roomate aku yang lain semua kentut bersepai.Hahahahaha.

BUT,THAT ONE DAY...
Me:*kentut
Pia:EEE!PERGI LA KENTUT DEKAT LUAR.

And all of us like...
WHOAAAA
:o
:o
:O
Pia said that?!Terus aku malu em K.Mari berhuhu.

AND ALSO THAT ONE DAY,Na'a and Pia balik that week kecuali aku dengan Niesa.So tinggal kami berdua jelah.Pastu malamtu,aku tidur lambat dalam pukul 2,main main ws dulu and rasa cam nak peepee,lalu aku pun pergi la ke tandas berseorangan sebab lampu koridor ada.Biasan cahaya lampu tu menampakkan yang Niesa dah tidur.So aku cam oh ok takpalah sebab baru kejap tadi dengar dia nyanyi lagu korea(she is k-popper guys-.-) .Pastu lepas peepee aku masuk tutup pintu apa semua,sambung tengok fon.TIBA TIBA,
Aku dengar someone menyanyi.

Niesa,

Dia ada dekat depan meja study tengah berdiri.Aku panggil dia buat taktahu and teruskan menyanyi.Padahal tadi aku nampak dia dah tidur kot?!
IF all of you at my situation mesti ingat dia ni dah kena sampuk ke apa kan?Sumpah kuat gila aku panggil "Niesa Niesa!"padahal jarak aku dengan Niesa dekat je pun pahal tak dengar ni confirm kena sampuk pastu aku rasa nak maki hamun masa tinggal berdua ni lah tetiba nak kena sampuk pehal kan.Rasa nak meraung guling guling.
Pastu aku ambil alternatif nak bukak lampu,baru nak pergi bukak lampu niesa menyahut cakap 

"YE?APE?" 

damn guys.Dia pakai earphone sebab tu dia tak dengar.Nak luruh jantung mak nak oi='))))

Okay next Na'a pulak.Dengan Na'a ni paling banyak aku rasa .Tambah tambah bab gaduh tu nombor satu.Dia suka marah sebab alarm aku ada 30 tapi satu pun tak pernah aku bangun=") Thanks korunkkk sebab tabah dapat roomate macam saya padahal taklah setabah mana.

Na'a:Dikya pagi tadi alarm ko berbunyi aku rimas gila ko tak bangun nak tutup pun.Pastu aku sampai pergi dekat katil ko nak tutup tapi tak jumpa fon ko.
Me:Hehehehe,ada belakang badan kot tersorok.

Also Na'a
Na'a from bilik air:Dikyaaa!Ambilkan towel aku.
Banyak kali pulak tu guys (tepuk dahi)

And also Na'a
Me and Na'a in gaduh gaduh mulut situation dan ayat ni mesti keluar dekat mulut dia 
"Kau keluar bilik sekarang dikya!!"


Sekian sahaja kisah roomate saya yang penyayang.Ops sorry 'ex' roomates la =P

From left:Pia,Niesa,Me,and Na'a
Pia:You tengok tangan i ni ade ape?!
Niesa:I pun taktahu jap pikir
Me:Ahahaha nak gelak jap sopan ciked la top mulottt
Na'a:ehehehehe

Masa one day kenal.Semua cam acah sok suci sangat!

From left:Me,Pia,and Na'a 

 Me and Niesa


From left:Me,Na'a and Pia.


Thanks for reading.
salam sayang,syadiya xx.

Wednesday, 17 January 2018

Hello 2018!

Assalamualaikum,
It's been a long day,month,and also year (?) I did not update my blog =( Bukan sebab apa,sebabnya aku agak busy tak sempat nak update as i am a full time student now and struggling with account is quite stress.Kenapa aku rasa cam segan segan eh nak update?=( HaHa.So, i just finished my final exam and that's mean aku dah habis semester 1! Yehuuuu tolong support kegembiraan aku plis=')

Pastu harini cam nak throwback balik gambar gambar 2017 sebab rasa 2017 ni macam manis manis gula=')
Ini adalah gambar dimana usaha dibayar cash dabombbb when i got the good result in spm tapi malangnya bila ko masuk u,result spm tu orang tak tengok dah tau! So anggap ja result spm ni hadiah untuk diri sendiri ingat yang usaha hang dah dibayar=)

Went to Uitm Tapah as i got to further my study there.It was so amazing to be there like yeah mds was 'fun' (bersama emoji lap air mata).Roomate aku ada 4 orang campur aku.Sorang orang KL,sorang Johor,and sorang negerisembilan.And aku lah paling kuat nagging.Lol!Hahaha.Gonna miss all of them as a roomate sebab sem 2 nanti dah tukar roomate weh=') Semua jenis pembersih so masing masing cakap taknak roomate pengotor please.


Ini classmate saya masa interim.From left;Nisa,Ainaa and me the cutie Syadiya.Ehehehek.Roomate merangkap classmate pun boleh guys.Masa interim 24 jam aku nengok muka dia.Pastu masuk sem1 kelas tetiba auto pulak,so berpisah jua kami bertiga.

It's Raya AidilFitri day but i dont have any entry raya=')sedih sangat sangat sebab dah agak lupa blog.HaHaHa.Baju raya made by mak.com of kos.

From left:Azi,Me,Teah,Pijah,And Su aka Farah.
Ni rackun rackun seperjuangan sem 1 saya.Kawan gossip,borak borak,lepak makan.I have a lot photos with them tapi takkan nak letak semua so ambik yangni macam proper BUT still,they said iam the spoiler.Betul weh,aku kalau ambik gambar dengan depa,muka depa dah elok tapi tetiba sampai muka aku je mesti jelir lidah la,mulut muncungla.Hahaha!Sorry guys.Lots love ok.

Done 14/14 weeks with them.Semester one punya classmates is cool enaf babehhh.By the way,still tak cukup kalau tangkap gambar.

Mari tutup entry ini dengan muka sendiri.Muahahaha.Seperti biasa,azam tahun baru semoga saya mendapat 4 flat setiap sem.=')

Salam sayang,syadiya.xx