FOLLOWERS

Thursday, 18 January 2018

Kisah Roomate Penyayang

Assalamualaikum,
Disebabkan saya baru sahaja balik ke rumah,jadi saya ada sikitlaaa rasa rindu dekat rumet saya yang agak rumit ni.

(Omg i hate the way that i smile before i wear the long powerchain.Ugly duckling!)
The left one is me,the purple is Ainaa aka Na'a (please speak it properly haha!),belakang sekali is Sofea aka Pia,and depan Pia is Anniesa aka Niesa.

Im the roomate with a nagging style.Like yeah,nagging you knowwwwww.Suka bebel gitu.Na'a pulak jenis suka gaduh mulut dengan aku.Sofea paling pendiam dalam bilik senang cakap kalau tetiba lempar barang dia luar bilik pun dia macam tak kisah maybe and diam jugak maybe??And Niesa is soooo pekak 24 hours sumbat telinga tu dengan earphone!Tengok aku dah nak nagging ni?

All of us from faculty accountancy except...PIA!My pity went to her sebab dia paling banyak penat dalam bilik aku rasa.All the time she will read the science book...Dahla tebal....Hm.....

While the accounting students love to tengok movie together on the weekend.Weekend yalls tambah dengan baru sem 1 lagi asyik la tengok movie.Pia selalu pergi bilik sebelah kalau nak study sebab bilik sebelah aku sorang akaun,3 sains.

Aku perangai jenis masuk air dan yang sama naik masuk air dengan aku adalah Na'a.Kalau bukak lagu tu,kalau boleh nyanyi sama sama macam akulah juara padahal suara macam itik dengan angsa sangat!

Roomate aku pulak yang paling baik dan sangat sopan adalah PIA.Sopia=sopan.Sopan=sopia.Em mecing mecing.Aku cakap dia sopan sebab dia tak pernah kentut dalam bilik.Macam aku dengan roomate aku yang lain semua kentut bersepai.Hahahahaha.

BUT,THAT ONE DAY...
Me:*kentut
Pia:EEE!PERGI LA KENTUT DEKAT LUAR.

And all of us like...
WHOAAAA
:o
:o
:O
Pia said that?!Terus aku malu em K.Mari berhuhu.

AND ALSO THAT ONE DAY,Na'a and Pia balik that week kecuali aku dengan Niesa.So tinggal kami berdua jelah.Pastu malamtu,aku tidur lambat dalam pukul 2,main main ws dulu and rasa cam nak peepee,lalu aku pun pergi la ke tandas berseorangan sebab lampu koridor ada.Biasan cahaya lampu tu menampakkan yang Niesa dah tidur.So aku cam oh ok takpalah sebab baru kejap tadi dengar dia nyanyi lagu korea(she is k-popper guys-.-) .Pastu lepas peepee aku masuk tutup pintu apa semua,sambung tengok fon.TIBA TIBA,
Aku dengar someone menyanyi.

Niesa,

Dia ada dekat depan meja study tengah berdiri.Aku panggil dia buat taktahu and teruskan menyanyi.Padahal tadi aku nampak dia dah tidur kot?!
IF all of you at my situation mesti ingat dia ni dah kena sampuk ke apa kan?Sumpah kuat gila aku panggil "Niesa Niesa!"padahal jarak aku dengan Niesa dekat je pun pahal tak dengar ni confirm kena sampuk pastu aku rasa nak maki hamun masa tinggal berdua ni lah tetiba nak kena sampuk pehal kan.Rasa nak meraung guling guling.
Pastu aku ambil alternatif nak bukak lampu,baru nak pergi bukak lampu niesa menyahut cakap 

"YE?APE?" 

damn guys.Dia pakai earphone sebab tu dia tak dengar.Nak luruh jantung mak nak oi='))))

Okay next Na'a pulak.Dengan Na'a ni paling banyak aku rasa .Tambah tambah bab gaduh tu nombor satu.Dia suka marah sebab alarm aku ada 30 tapi satu pun tak pernah aku bangun=") Thanks korunkkk sebab tabah dapat roomate macam saya padahal taklah setabah mana.

Na'a:Dikya pagi tadi alarm ko berbunyi aku rimas gila ko tak bangun nak tutup pun.Pastu aku sampai pergi dekat katil ko nak tutup tapi tak jumpa fon ko.
Me:Hehehehe,ada belakang badan kot tersorok.

Also Na'a
Na'a from bilik air:Dikyaaa!Ambilkan towel aku.
Banyak kali pulak tu guys (tepuk dahi)

And also Na'a
Me and Na'a in gaduh gaduh mulut situation dan ayat ni mesti keluar dekat mulut dia 
"Kau keluar bilik sekarang dikya!!"


Sekian sahaja kisah roomate saya yang penyayang.Ops sorry 'ex' roomates la =P

From left:Pia,Niesa,Me,and Na'a
Pia:You tengok tangan i ni ade ape?!
Niesa:I pun taktahu jap pikir
Me:Ahahaha nak gelak jap sopan ciked la top mulottt
Na'a:ehehehehe

Masa one day kenal.Semua cam acah sok suci sangat!

From left:Me,Pia,and Na'a 

 Me and Niesa


From left:Me,Na'a and Pia.


Thanks for reading.
salam sayang,syadiya xx.

4 comments:

  1. HUUU, bila baca entry ni. Teringat dekat semua my ex roomates.
    Btw, all of you is so beautiful. Hee

    ReplyDelete
  2. hahahaha. i do miss my roomates as well.

    ReplyDelete
  3. hahaha...kentut???

    rindu roomate lama jugak..skang ni, hanye wasap yang mendekatkan jarak kitorag.

    ReplyDelete
  4. x merasa lagi roomate yang gila-gila macam ni. :(

    ReplyDelete