FOLLOWERS

Wednesday, 24 January 2018

One World Hotel Yang Terbaik.

Assalamualaikum,
As holiday is around the corner,aku rasa mesti semua orang nak pergi bercuti.Tak kisahlah nak stay mana masa bercuti tu,tapi bagi aku paling selesa kalau duduk hotel.Selalunya family aku kalau pergi bercuti,selalu pergi dalam negara.Memang aku tak nafi kat luar negara banyak sangat tempat melancong tapi apa salahnya kat dalam negara kita sendiri weh?Seronok jugak ok!Pastu kita pulak sejenis kalau nak gi bercuti mesti nak luar bandar.So harini aku nak ajak hampa semua try bercuti dalam bandar pulak.Apa salahnya kan? Aku nak suggest satu hotel ni that is One World Hotel yang sangat bagus dan puas hati! One World Hotel ni dekat Bandar Utama so memang percutian di bandar lah,tapi jangan risau sebab serius takkan rugi langsung.
Sebab apa aku cakap bagus dan mesti puas hati?Sebabnya hotel ni dah bertaraf 5 bintang guys!  Lagipun servis dengan kualiti memang 100% dijamin. Ramai orang cakap kat aku tempat fitness hotel ni wajib cuba so not bad juga lah. Nak nak pulak tu hotel ni  bergabung dengan One Utama, shopping mall yang paling maju di sini. So boleh la shopping sekali and jimat terus  masa sebab takyah nak  mengadap jammed nak pegi ke OU ni sebab sebelah menyebelah je weh. Dah nama pun percutian bandar,memang senang sangat nak dapatkan pengangkutan macam UBER dengan GRAB .Murah pun murah.Jimat lagi duit.Bukan tu je, MRT pun dekat so lagi senang nak bergerak pergi tengok tempat lain.

Sesiapa yang ada urusan kerja kat area Bandar Utama bolehlah duduk hotel ni sebab hotel ni ada tawar corporate rate.So  korang semua, book one world hotel on Traveloka untuk memudahkan korang.Hotel ni sediakan 438 bilik hotel,memanglah nampak banyak tapi maybe sebab dalam bandar,so memang cepat sangat weh habis.So aku suggest korang book awal awal dekat Traveloka sebabnya kadang kadang pelancong luar negara or yang duduk luar selangor pun duk duduk One World Hotel ni.Memang kebiasaankan kalau orang luar datang negara kita and kita pulak datang negara lain.
   Dekat hotel ni tersedia bilik suite eksekutif,so kalau korang ambik bilik ni memang kemungkinan besar akan dapat kerusi urut personal.Seronok kan?Boleh bayang tak dalam bilik hotel sendiri ada kerusi urut?24 hours dalam bilik tu boleh dapat urutan auto tau so takpayah susah susah nak pergi SPA nak relakskan badan sebab spa centre pun dah 5 bintang.Dah nama pun 5 bintang so memang nilah percutian mewah kalau memang korang tengah cari and also hotel yang tarafnya international macamni confirm kualiti servis diorang ambil berat.
Lagipun ,One World Hotel ni ada facilities yang lain.Contohya ruang ruang mesyuarat dan dewan,so hotel ni memang dapat buat event.Tak lupa jugak,kat sini ada bilik bilik khas bagi korang yang menginap di bilik bilik Executive dan Premier.Jadinya buat yang bermalam di bilik bilik ni,korang memang akan dapat keutamaanlah untuk daftar masuk di Peridot Club Lounge tanpa perlu nak daftar daftar di meja penyambut tetamu yang biasa.Bukan setakat tu je,korang jugak boleh sarapan,makan tengah hari and menikmati makan malam di Lounge yang sangat eksklusif dan peribadi.Then,minum petang pun ada sedia jugak.Memang perut boleh kenyang sangat.Syoknya weh!Hahaha

Hotel ni jugak sajikan hidangan terbaik di restoran restoran terkemuka yang terkenal around Kuala Lumpur termasuklah Cinnamon Coffee House,Restoran Jepun Kura,Restoran Cina Zuan Yuan,dan beberapa tempat makan lagi.Tak kisah lah sajian Asia or western,semua tu ada dekat One World Hotel ni.Memang rambang mata nanti nak makan tau!Bagi aku,sajian buffet di Cinnamon Coffee House hotel ni berkemungkinan yang paling terbaik di Malaysia.Sebab apa aku cakap macamni?Sebab banyak sangat pilihan dan jugak nampak menyelerakan boleh buat diri sendiri terliur.Tak berbunyi ke perut yang tengah baca ni?Hahaha.Aku seratusperatus boleh jamin yang korang akan berpuas hati!
 
Dah jadi kebiasaan jugak untuk syarikat yang ada ramai staff,mesti diorang akan buat kursus,latihan or family day kan?Jangan risau sebab One World Hotel ada menyediakan tau tempat tempat untuk beraktiviti!Tapi kalau tengah kursus tu jangan nak ponteng pulak pergi One Utama yang sebelah hotel ni.Kot kotlah nak pergi tengok wayang.Hergh,tak pasal pasal ilmu baru yang masuk tu terbang.Hahaha.So,bila lagi kita nak support hotel hotel tengah Bandar kan?Asyik pergi pulau sana,pulau sini je,bila pulak nak try dalam bandar so nilah masanya guys. Try rasa kelainan sebab bercuti di kesibukkan Bandar.It’s quite rare tau!

So untuk yang dah book hotel bolehla have fun and enjoy it ! And yang belum book tu nak tunggu apa lagi?Boleh book sekarang dengan tekan link yang dah aku gariskan and boldkan tu.Aku bawak terus korang gi book.Easy mizi je weh! Jangan tunggu lama lama nanti bilik semua full menangis tak berlagu nanti weh=’) Hahaha.Let’s try this awesome holiday in town!


8 comments:

  1. Ika pernah jejak kaki ke One World Hotel ni sebab ada dinner dekat ballroom dia. Memang best :D

    ReplyDelete
  2. Wah eksklusif nya =D Ju datang jalan2 dekat sini =D

    ReplyDelete
  3. hotel nih memang terbaik pun
    cantik gila
    hehehe :)

    ReplyDelete
  4. i should try this hotel next tme

    ReplyDelete
  5. tak pernah stay sini.. nmpk deco lawaaaaa

    ReplyDelete