Sunday, 12 March 2017

BRACES

Assalamualaikum,
Aku sejenis yang dapat gigi tak lawa langsunggg(tapi bawah lawa) dan mempunyai keinginan yang tinggi untuk memakai pendakap gigi.Banyak tanya kawan "sakit tak?" dan jawapan yang selalu dengar "sakit" tapi riak depa kata sakit tu takdala sakit yang teramat.And luckily...

"im wearing it" on 12/3/2017

Soalan pertama orang tanya aku:
Sakit tak?
jawapan:Pakai tak sakit,yang sakit malam,esok pagi and kawan aku bagitau maybe 1-2 weeks sakit lagi.And i know,beauty is pain and paid!

Dah paid kannn,orang tanya pulak:
Berapa harga?
jawapan: Aku pegi swasta sebab aku dah habis sekolah nak mintak kerajaan wajiblah dia tak bagi -_-.Harga around 3k.Aku rasa swasta tempat aku buat ni paling murah berbanding yang lain nak cecah 4,5k.

Berapa hari dah pakai?
jawapan:Baru 2 hari tapi saja gatal nak update blog! Hahahaha sejarah ini harus disimpan.Nanti bila aku dah bukak braces mesti aku akan gelak tengok kebodohan aku menulis.Kahkah.
By the way,aku baru pasang atas sebab ada masalah  gigi aku ni tak boleh nak pakai bawah lagi.Tapi pakai atas pun,dia punya kenikmatan sakit itu berskala ritcher jugaklah.6 bulan lagi pasang bawah.

Mana gambar?
jawapan:tak boleh gambar lagi.tak larat nak buat apa kecuali bukak laptop.Alasan jatuh bergolek ditahap gred F.

Makan apa?
jawapan:Makanan lah!Tak sebenarnya masa mula mula pakai aku pegi makan KFC woi.Yang mash potato campur dengan ayam tu.Tapi aku makan mash potato jela.Yang lain nak makan sakit rupa rupanya.Baru ku tahu.Pastu petang pulak makan laksa,sekali kuah dia melekat kat gigi! Hahaha! Pastu nak jelma malam dah,lagi ketara sakitnya.Rasa bergoyang goyang gigi buat konsert dangdut.Panjang pulak aku bebel,ha sebenarnya aku makan bubur.Cara aku buat bubur,masak nasi+masukkan nasi dalam blender+masuk air+blender,then tumis bawang putih,bawang merah+masukkan bubur tadi+daun sup cincang sampai lunyai(kalau tak lunyai susah nak makan)+ikan bilis bukan iblis ye ? yang dah digoreng then tumbuk sampai lunyai jugak.campur campur.siap!

Air pulak aku hentam keromok hari first dah minum air milo ais bagai,siap ais kacang lagi aku tibai.Kahkah.Sekarang aku minum air masak banyak banyak sebab takut ada ulser.

If you wearing braces for a long time,please and please comment in this entry to tell me what do you eat at the first term.

Salam sayang,syadiya xx

3 comments:

  1. elsa pun ada keinginan nak pakai braces. nak elokkan gigi belah atas banyak jarak2 huhu. thanks for sharing sis. nanti gigi dah comel boleh lah share hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yang pakai lama memang saya sapot betul sebab first memang tak selesa hahaha welcome !

      Delete
  2. piqa dah pakai lama, bukak time form 4..

    3 tahun kot pakai sebab ada tiga/empat gigi berlapis(gigi taring) .. macam VAMPIRE
    at first memang sakit, tapi dalam seminggu nanti dah biasa lah.. tapi kalau boleh elakkan makan something yang liat..
    nanti susah nak bersihkan ..

    Bila bukak nanti akan rasa luas pulak dalam mulut ni..

    So selamat bertahan and jaga elok2 after bukak braces, jangan jadi cam piqa kena pakai retainer tapi malas..

    gigi dah gerak sikit^^

    ReplyDelete