Monday, 6 March 2017

TIPS FOR MAKEUP

Assalamualaikum,
Pis pisss this is a hack tau?Hahaha.Aku bukan nak ajar makeup yang jenis power power macam kat youtube tu sebab basic pun ZERO.HAHAHA.

1)CARA MELICINKAN BIBIOR WHEN WEARING LIPSTICK

LIP BALM
Okay ni ha lip balm yang paling aku minat sangat tahap anoreksia nervosa.Ehehe.Lip balm ni mak aku beli masa pergi makkah haritu.Anyone know mana jual dekat Malaysia bagitau tauu?

LIPSTICK
Whatever lipstick you have.Ni aku beli harga murah jeni sebab aku mana beli yang mahal cukuplah mampu memerahkan bibir.

CARA: Pakai lipbalm (jangan tebal sangat) and ratakan di sekeliling bibir,and then apply kan lipstick dekat bibir.It will be smooth.Tak kasar.Senang!


2)CARA MELENTIKKAN BULU MATA TAHAP MACAM PAKAI BULU MATA PALSU
MASKARA AND PENGEPIT BULU MATA
Maskara murah and pengepit bulu mata pun murah dari MR DIY.Hm sejenis pelik akuni beli kat MR DIY.Haha!

The hack:
First,kepitkan bulu mata padat padat kepitnya.
Second,apply maskara.
Third,lagi sekali kepitkan bulu mata.
Last,apply maskara.

Ulang dua kali jeppp.Kalau banyak kali pun boleh =)

Hope can benefit the reader! 
Salam sayang,syadiya.xx

________________________________________________________________________

HADIAH GIVEAWAY INDIA AND TAHUN BARU BY DYLLA REZAN
Thanks a lot kak Dylla Rezan!=) Semoga murah rezeki.

2 comments:

  1. nice tips! hehe mr diy macam-macam ada kan. tapi dekat area umah mellya kosong je rak dia ramai sangat orang beli kot hohoho

    ReplyDelete
  2. Nice tips, Lya pon amalkan perkara yang sama cuma bab maskara tu susah betul sebab bulu matak halus sangat haha

    ReplyDelete