Thursday, 29 November 2018

Daripada tak layan youtube terus terlayan youtube

Assalamualaikum,
Aku memang bukan kaki youtube,layan vlog bagai oh whatever youtube things sebab benda tu renyah&makan bateri banyak &makan gb pun banyak teroks! Nampak tak aku menganggap youtube adalah NEGATIF.Tapi pada itu hari aku balik rumah,kakak aku suggest aku tengok and layan youtube which is ACE Family. Btw, kakak aku memang kaki youtube. Aku macam..

"not my thing duh youtube ni"

Tapi kakak aku paksa aku search nama ACE Family dekat youtube and disuruhnya aku subscribe.Aku buat jelah padahal dalam hati 

"memang takla aku nak beryoutube"

Tapi, pada suatu hari yang sungguh bosan, aku telah memaksakan diri aku layan youtube dan video yang aku tengok adalah video from ACE Family. I forgot video mana satu aku tengok but it was so funny& sangat menarik!!

ACE stand for Austin,Catherine and Elle!Depa ni satu family di mana video video depa semua hit like hell weh.Viewers 10 million+- and subscribers 13million if im not mistaken.

The most  perfect family that i have ever see.Sebab si Austin tu gila gila while dia punya wife,Catherine serius and matang and their baby which is Elle super cute. And amazingly depa baru dapat baby baru,Alaiia =)

Austin ni sayang gila wife dengan anak anak dia.Dia nampak gila gila but he really has a good heart :')))

SEE?Daripada aku tak layan youtube terus terlayan T^T


Salam sayang,syadiya xoxo

Monday, 19 November 2018

Jadi Sembilanbelas

Assalamualaikum,
10/11/2018 lepas,cukup 19 tahun aku hidup didunia yang fana serta penuh pancaroba ini and luckily birthday aku kalini waktu cuti midsem and badly parents aku takda sebab dua dua outstation=")

Tapi disebabkan manusia saling berkasih sayang,dan kasih sayang ini memang benda wajib sebagai seorang manusia.Maka dengan itu aku juga disayangi oleh orang orang sekeliling aku.Im so BLESS! 

A Bouquet of bon o bon chocolate from love of my life.It was a suprise cumanya aku belum mahir nak buat thread dekat twitter "Harini bf i bagi suprise dekat i!!!"

ok so0 not me.

So abah aku oustation 2 hari ja iaitu pada 9hb dan balik pulak pada birthday aku iaitu 10hb.Dia whatsapp dekat group cakap "nanti abah beli kek ye".Tulah aku cakap,kasih sayang manusia adalah kasih sayang yang tak berbelah bahagi=')

Aku balik Uitm pulak 11/11 and rumet merangkap classmate aku dua dua dah balik awal. Bila bukak ja pintu and nak letak barang dekat atas katil,i found this cute teddybear and bunga rose plastik cute jugak atas katil!Whatever people give, i really demmit appreciate weh.Nampak sangat orang sayang kita kot takkan hangpa tak nampak?

Pastu beberapa hari kemudian (tak silap aku 3 hari lepastu) after balik kelas classmate merangkap rumet yakni orang yang sama seperti yang bagi teddybear cutiepie di atas ajak aku pergi pusat pelajar.Acah cakap nak beli waffle padahal belikan aku kek wehhhhhhh!Pastu siap menyanyi lagu plus aku pun syok sendiri nyanyi birthday sendiri.KAKAKAKA

Increase one number in my life,and that's really mean i should really be a better me.Don't let negativity get inside me.Love by people surrounding is you heaven nawwww precious!

Thanks for all your loves everybodaaayyy <3

OK ini hanyalah appreciation post.Kalau rasa aku show off ah lantaklah ini blog aku dan dibawah penguatkuasaan aku kot :p

Salam sayang,syadiya xoxo

Thursday, 8 November 2018

BRACES PART 6: pasang braces bawah

Assalamualaikum,
Sebenarnya 4 bulan lepas aku pasang braces bawah tapi tak tersempat nak update blog pasal braces.Pastu aku rasa sekarang macam baru istiqamah nak update pasal braces.

Yes! I got my braces bawah bulan 8 hari tu (5/8/2018) and it was quite challenging walaupun sakit pakai braces bawah tak lah sesakit macam pakai braces atas.Aku rasa the reason aku tak sakit sangat mungkin sebab gigi bawah aku dah rata?Mungkin laaa.Yap,gigi bawah aku dah rata tapi aku nak jugak braces bawah sebab dia macam pelik dohhh tak pakai braces bawah.Walaupun klinik gigi aku ni tabur janji palsu cakap "6 bulan lagi awak boleh pakai braces bawah" tapi realitinya aku dapat pakai braces bawah lepas 1 tahun 5 bulan ya guys=) Takpa, aku macam mana pun boleh asalkan dapat pakai. 

Yay braces bawah! And also aku pilih warna getah yang tak pernah aku pilih which is grey. Kawan aku yang recommended color ni sebab before ni dia pakai braces and dia cakap dia suka warna grey sebab sama warna dengan besi&bracket. First pakai braces bawah aku ambik warna turqoise sebab adik aku suruh sebab aku tabur janji kat dia cakap "kalau hang teman aku,aku bagi hang pilih warna getah aku" and papp, turqoise for the first color of braces bawah.K.

Aku rasa aku tersangatlah happy dengan gigi aku yang sekarang berbanding WITHOUT braces yalah buruk nak mampoz kot weh kalau boleh nangis keluar air mata darah, ha tu lah aku.


Ini gambar lepas 5 hari pakai braces nampak je aku okay padahal besi dalam mulut aku tengah rancak berjoget berdangdut sebab dia kikis dalam mulut aku and turn out dia jadi macam luka. Masani aku tengah enjoy wedding cousin aku dekat Melaka.

Rating kesakitan braces bawah aku hanyalah 3/10 sebab aku masih boleh makan lahap segala benda cuma rasa kurang selesa sebab alahhh benda baru masuk dalam mulut kan.

Thanks for reading!

Salam sayang,syadiya xoxo.

Read more about braces:


                                            



#1 QUOTE

"You will not be happy if you constantly worry about what others think about you"

Long time not posting anything, so here at 1.00 a.m im puting quotes!

Salam sayang,syadiya xoxo.

DO LIKE