FOLLOWERS

Monday, 25 September 2017

My Pathetic Life.

Assalamualaikum,
Kelas aku harini habis awal nakmampus plus pakej kelas cancel petangni.Soooo as a student((i mean student u)),banyak benda yang berubah.Dari segi belajar,makan,makan,makan,dan tahap aku berdikari.Totally change! Dulu hostel sebelah sekolah weh tiap tiap minggu boleh balik,tapi sekarang memang tak aaa nak balik tiap minggu.Dengan tiket mahal lagi.Oh em ji totally not.Tetambah lagi orang kedekut jimat macam aku,i will think soploh kali nak balik atau tak even tahap rindu dekat mak n abah i macam nak gila(i really miss them duh.crying heavily).

Aku baru je start sem 1,maka dengan tewasnya duit aku banyak dimanfaatkan untuk membeli buku.Pastu tengok tengok dompet dah nipis lahai=').Segan nakmampos mintak duit dekat abah tapi nak buat macammana terpaksa mintak jugak ,kalau tak mintak aku nak mintak duit dekat kau ke.Bahahahahah.

Tapi,aku still jimat cermat.Bayangkan aku makan sehari dua kali tapi beli makanan sekali.Faham tak?Caranya senang ja,hang letakla nasi banyak banyak dalam polistren,pastu lauk pulak asing.So bahagi lah makanan berkenaan dan boleh makan dua kali.First time i try to do this tips,AKU FAILED SEBAB LAPAR SANGAT=(.All my siblings are so kuat makan except my kakak.Aku,dengan adik adik aku yang lagi dua orang tu memang kuat makan and guess what?! Iam.The.Only.One.Yang.Tak.Gemok.Kalo lapar sangat aku akan makan bertimbun dan aku akan bagitau siap siap "aku tak bela saka tau"HAHAHAHA.

Bulan ni ja aku kena ikat perut sikit (padahal tak ikat perut mana pun berbanding orang luar sana yang tak dapat makan langsung).Over ja lebih.Tapi serius,memang lapar weh.Sebab aku kuat makan.Ye,i memang kuat makan.

My belanjawan tunai book.AHMEZZING RIGHT?!

Oh by the way,aku nak payung satu gambar masa #MahabbahPersida 2 hari lepas.
Ni classmate baru.Masa interim classmate lain=').Sedih tinggal classmate lama tapi nak buat camne,we have to make a new circle of friend bukankah begitu? Kelas aku buat persembahan pasal Moana sebab temanya Disney Parody.We got number 3 out of 16 group!!!Im so proud of us sebab walopon lirik terhuyung hayang we really nailed it!!! 


Thanks for reading!
Salam sayang,syadiya xx.

Thursday, 14 September 2017

So Lovely!

Assalamualaikum,
Soooo, i just bring my lappy here; at Uitm Tapah so dengan jayanya juga aku boleh lah update blog.Yehu!Last 4 days, i was at home.Cuti sebulan tapi dalam sebulan tu aku tak update langsung blog.Itu hari aku dah ada idea nak update blog,tapi sayang...Mak aku pulak memanggil manggil sampai aku terus lupa nak sambung that entry.Nevermind!Lagi pun aku busy gak lah majukan bisnes kecil kecilan aku iaitu BAWAL BY SYA'S (coz my siblings name start with 'sya').

Macammana boleh timbul idea nak jual bawal?
Sebenarnya,aku lah start sembang sembang(dan membebel)dengan mak & kakak aku,aku cakap perempuan sekarang selalu cari tudung bawal plain yang kain cotton tapi tak banyak jual padahal tudung bawal kosong ni lah dak dak muda selalu nak pakai ((termasuk aku)).Lepastu alang alang kakak aku dah habis matrik dan cuti lama,aku pulak baru nak masuk u ,kami semua decide nak jual bawal plain cotton voile AND we don't take this bawal from any supplier because mak tahu jahit dan ada mesin jahit tepi so sep sikitttt! 

Kain beli sendiri,
Jahit sendiri,
and if the bawals ada cacat cela,daripada kami sendiri jugak=')


All the colors dah habis,tapi lantak ah nak tunjuk jugak bagi memeriahkan lagi entry ini.
Paling stress bila gi mana mana,pastu kawan aku asyik cakap camni "eh lanja ah,hang kan kaya duit jual tudung" ala ala jangan la cakap camni =( aku nangis golek golek nanti! Hehehe.Kisahnya duit tudung aku jual ni memang tak pernah guna sebab mak cakap jangan guna buat belanja.Macam tak worth langsung weh...penat jual last last belanja dekat benda tak penting(?!).We still collect the money and simpan dalam tempat yang boleh bagi diri sendiri rasa macam ;keep calm and love yourself.Tetiba! Hahahahah.

Duit hasil jualan the bawals ni kisahnya nak kumpul bagi beribu (inshaaAllah) and aku dengan kakak cadang nak gi Tokyo.Nampak tak dia punya impian tu menggunung sangatzz sampai gunung pun takmau ngaku yang dia tu tinggi kalau baca ayat aku.Tapi, as i said, impian ja kot.Kalau ada rezeki kepuk kepuk dan duit lebih kepuk,we will be there.One.Day=)

I am me in cinnamon yang dah sold out, will be restock soon!<3

Kalau berminat boleh godek godek instagram @by.syas nah aku siap bold dan besarkan lagi.
Our bawal is bawal yang sangat senang jadi,kalo malas nak pakai skarf pun lagii senang jadi tapi tu ah rambut ko tu kan aurat=( 

That's all!
Salam sayang,syadiya xx.