Thursday, 14 September 2017

So Lovely!

Assalamualaikum,
Soooo, i just bring my lappy here; at Uitm Tapah so dengan jayanya juga aku boleh lah update blog.Yehu!Last 4 days, i was at home.Cuti sebulan tapi dalam sebulan tu aku tak update langsung blog.Itu hari aku dah ada idea nak update blog,tapi sayang...Mak aku pulak memanggil manggil sampai aku terus lupa nak sambung that entry.Nevermind!Lagi pun aku busy gak lah majukan bisnes kecil kecilan aku iaitu BAWAL BY SYA'S (coz my siblings name start with 'sya').

Macammana boleh timbul idea nak jual bawal?
Sebenarnya,aku lah start sembang sembang(dan membebel)dengan mak & kakak aku,aku cakap perempuan sekarang selalu cari tudung bawal plain yang kain cotton tapi tak banyak jual padahal tudung bawal kosong ni lah dak dak muda selalu nak pakai ((termasuk aku)).Lepastu alang alang kakak aku dah habis matrik dan cuti lama,aku pulak baru nak masuk u ,kami semua decide nak jual bawal plain cotton voile AND we don't take this bawal from any supplier because mak tahu jahit dan ada mesin jahit tepi so sep sikitttt! 

Kain beli sendiri,
Jahit sendiri,
and if the bawals ada cacat cela,daripada kami sendiri jugak=')


All the colors dah habis,tapi lantak ah nak tunjuk jugak bagi memeriahkan lagi entry ini.
Paling stress bila gi mana mana,pastu kawan aku asyik cakap camni "eh lanja ah,hang kan kaya duit jual tudung" ala ala jangan la cakap camni =( aku nangis golek golek nanti! Hehehe.Kisahnya duit tudung aku jual ni memang tak pernah guna sebab mak cakap jangan guna buat belanja.Macam tak worth langsung weh...penat jual last last belanja dekat benda tak penting(?!).We still collect the money and simpan dalam tempat yang boleh bagi diri sendiri rasa macam ;keep calm and love yourself.Tetiba! Hahahahah.

Duit hasil jualan the bawals ni kisahnya nak kumpul bagi beribu (inshaaAllah) and aku dengan kakak cadang nak gi Tokyo.Nampak tak dia punya impian tu menggunung sangatzz sampai gunung pun takmau ngaku yang dia tu tinggi kalau baca ayat aku.Tapi, as i said, impian ja kot.Kalau ada rezeki kepuk kepuk dan duit lebih kepuk,we will be there.One.Day=)

I am me in cinnamon yang dah sold out, will be restock soon!<3

Kalau berminat boleh godek godek instagram @by.syas nah aku siap bold dan besarkan lagi.
Our bawal is bawal yang sangat senang jadi,kalo malas nak pakai skarf pun lagii senang jadi tapi tu ah rambut ko tu kan aurat=( 

That's all!
Salam sayang,syadiya xx.


1 comment: