Thursday, 19 January 2017

2016 Be Like

Assalamualaikum,
Eh glamor nak meninggal nama title u.u 

1)BBQ Time Lepas Habis Exam MidYear Dengan Seisi Kelas
Mengada betul aku tajuk BBQ ni punya ah berjela.We decided to did this BBQ time waktu malam.We kununn.We tu aku dengan zul.Sebab duit semua pada akuu.Tanpa duit apalah hampa! HAHAHA (bendahari ok).Banyak sebenarnya gambar tapi aku mai picit picit je gambar mana mana.Sorry sapa yang muka dia 'ter'huduh.Aku cadang nak buat tema warna biru.Nampak tak 'semua' pakai biru?Sebab ada isu budak class aku merungut sebab buat tema bagai.HELLO! ITS FUN ENOUGH OKEHHH?Pastu main tukar hadiah.Tak sampai 10 orang yang bawak hadiah.Syiann.Hadiah aku dapat dekat deskmate aku;Hawa.Aku pulak dapat hadiah Tini(pakai tudung gold).Dia bagi tabung.

Masa ni jugak Hawa and I got a Malacca's t-shirt from Una and Caca! Thanks gais!Lots love.

2)ASHPAN Raya and Hari Anugerah Ashpan
Harung sekaligus terusla.Gambar paling besar tu gambar form5 yang duduk asrama.Sebab sekolah aku ni ada budak luar jugak.Ashpan raya was so cool.A lot of food! I love food! Majlis Anugerah Ashpan pun cool and exciting. Aku dapat naik pentas(say yay please?) 

By the way,I really miss my bed.Yang cadar maroon tu.Priceless wehh walopon aku punya bear stiap pagi jatuh ke bawah dan walopon kipas aku beli RM10 warna hijau tu tak digunakan,dan walopon jam pink kring kring bunyi kuat tu selalu aku tak dengar.Ended up dengan satu dorm kena marah sebab WHY TAK KEJUT I?Padahal aku yang tutup jam tu.Bengap.

A lot thanks to Caca and Tirah for taught me at hostel.Sayang awak.Bluek.Kalau sekarang kat hostel,Tirah tengah kacau aku.Pastu aku mengadu dekat Caca.Haha!

3)Kem Gemilang Panglima
Kem ni terhad untuk 70 orang dalam batch.Serius seronok kemni.Mana tak seronok kena marah sebab bising?Aku lettewww.Sampai pekerja hotel tu mengadu dekat orang atasan kata ada budak budak bising.Budak budak tu sayalah *wave hand*.Aku pergi kem ni 3 hari 2 malam.Satu bilik ada 4 orang dan ada 3 orang.Katil queen satu ja.Ko rase?Pastu aku meloloskan diri pi bilik kawan aku yang lain.Haha!

That balloon...Sebenarnya kena tukar dengan orang.But ya,i refused.I hate that girl.Budak kelas lain.Cikgu kaunseling cakap bawak balik balloon ni buat kenangan,tapi budak perempuan tu cakap dia nak balik balloon dia.Orang taknak kita,buat apa kita nak kan?Aku pun dengan SEBESAR HATI bagi balik balloon dia.Ingat kisah?lollll.Hahaha.


Seronok sangat kem panglima ni sebab bergaul dengan kelas kelas lain.Lepastu belajar dalam kumpulan.Paling aku bangga bila soalan addmath yang sin kos tan ntah pa benda tu aku dapat jawab dan berjaya terangkan dekat semua.Thanks otak kerana bekerjasama.


4)Cikgu Belanja Makan ShellOut Sebab Result Sejarah Okay
Shell out ni ceritanya macamni,cikgu sejarah aku janji sesapa yang dapat result Mid Year elok,top four dia bawak pergi makan shell out.Ntahla aku tak agak pun aku dapat.Nasib ja ni.So yang dapat Aten,aku,Una,dengan si Iliya.Pelahap nak mampus Una dengan Aten makan.Jilaker aku dengan Iliya dapat sisa sisa hidup ja=') Hahaha.Tapi serius sedap!Pergila tryyy.Hahaha.Shell out tempat kami makan ni sebenarnya cawangan kedua.Yang sebetulnya dekat Kampung Nelayan.

5)Jamuan Kelas 5 Akaun Akhir Tahun Yang Super Letop
We had so much fun masa jamuan kelas ni.Banyak sangat makanan.Aku sponsor laksa mak I jer.Kawan aku kata sedap.Kalau tak sedap aku tak bawak sekarangni sedap tu ah aku bawak.Hehe.Kos kami buat jamuan ni dalam 300++ kot.Aku pun taktau.Lagipun banyak sponsor.Cikgu bm bagi 50.Pastu japgi cikgu sains bagi 50.Tak tau nak buat apa duit duitni.Nak buat mandi kot?Main food jamuan kelas aku : Nasi ayam merah.Pastu ada kek,dadih,nugget.Entah aku tak hengat sebab banyak sangat u.u

Setakat ni,2016 memang seronok sebab mata aku dah berkantung berlebam baca buku.May its worth! 

Salam sayang,syadiya.xx


5 comments:

  1. Bestnye cikgu belanja shell out tue. šŸ˜€

    ReplyDelete
  2. So many memories. Memang tak mampu nak cerita banyaknya kan hehe

    ReplyDelete
  3. Trus rasa mcm nak mkan ayam bakar. hehehe

    ReplyDelete