Tuesday, 3 January 2017

Jerawat?!Macammane Nak Hilangkan Jerawat?! Senang saje,guna saje :

Assalamualaikum,
Jerawat?!Macammane Nak Hilangkan Jerawat?! Senang saje,guna saje :
Bait bait ayat di atas diambil dari iklan fair and lovely.Haks.Masa aku form 1,2,3 muka aku banyak gila doooo jerawat.Banyak sikit harkat dia sebab seriously banyak nak ditanam hidup hidup.Aku pemalas nak guna skincare.Tah kerja aku dulu malaz malaz malaz malaz and malazzzz.Lepastu aku taksuka pergi mana mana jumpak memakcik yang sebok nak tilik muka anak orang.

"eii kenapa muka tu "

"ei teruknye"

Siapa suka hangkat tangan please?Ohmai kenapa ada makcik kepoh macamni kan?Ntah aku rasa dia sepatutnya tak wujud.Menyampah pulak aku.Kadang sepupu aku datang picit jerawat aku sebab geram.Pastu nanti muka jadi macam kena gigit tebuan tapi yang paling minimum punya gigitan sebab dipicit kuat sangat.Ni biasa broh.Biasa.Zaman remaja kan.

Masa form 4,aku guna ni :


Aku pun taktahu nama sabun ni apa,aku panggil Sabun Oren sebab dia warna oren.(hahaha kejap).Lagipun sabun ni sabun Thailand punya.Mek Siam kan memang terkenal dengan kulit licin licin,so aku pun try la.


Gambar before tu tak silap aku tahun 2014 kot?Dan yang after tahun 2016.Bayangkan,gambar before tu aku dah guna effect camera 360 -_- tapi still hodoh noks.

Sabun oren mek siam ni boleh memutihkan muka,hilangkan pimples.Tapi parut take time.Well,parutkan bukan sekelip mata nak hilang.

Mengalami masalah jerawat?Pm me on gmail:syadiyasafiah@gmail.com

Ok bye! Salam sayang,dikya.

2 comments:

  1. kalau bab parut memang amat bersabar. saya ni ha setahun lebih kene jerawat kronik dekat pipi dan dagu. Allahuakbar. orang tanya tu memang efek low konfiden betol

    ReplyDelete
  2. bestnya! i still have some scars especially on my right cheek :(

    ReplyDelete