Friday, 23 December 2016

Bernasib Malang di Black Canyon?Sayalah Tu.

Assalamualaikum!
So todayyy,I went to Aeon,Taiping.Nak makan makan katanye.So,mak pilih makan dekat Black Canyon.Aku first time makan dekat Black Canyon.Makan dekat restoran ni kena guna kertas yang tick tick bagai plus berapa kuantiti yang kita nak makan tu.Cemana la atok dan nenek yng tak reti.Hm susah susahh nak tulis bagai.Tapi bagi aku,senang.
Aku order nasi putih,kailan ikan masin,ayam(masak apa tak hengat):all of this sangattt sedap!Pergi try.Sedappp.Nak lagi please=') .Disebabkan aku selsema terok,aku telah memilih air yang aku pikir sedap sangat iaitu Hot Espresso.Dalam hati fikir,mungkin rasa sama dengan Nescafe?Try jalah.

Pastu lepas order yang lamanya 30 minit (kot?) aku pergi tandas.Balik balik,seronok sangat! My air dah sampai!Pastu duduk.Tengok air.Cawan haluihhhh gila T^T Besaq cawan yang bebudak main masak masak tu.Tak lawak serius.Aku try.Kotlah cawan kecik rasa sedap kan?Then,i tried.Pastu mulalah  muka aku jadi kecut pecut lecuttt apa tidaknya PAHIT YA AMATT YA TUHAN! Dahla harga RM6.90(I is kedekut)

Last last,aku pergi order air lain.Aku order Hot Chocolate.Nasib baik sedap dan manis=') Haha.Air Hot Espresso aku tadi macam sayang pulak tak minum,pastu aku decide nak mintak sugar yang packet tu lagi dua.Aku mintak dkt pekerja dia,dan he gave.Pastu aku kacau ah lepas letak.And what the suprise gaiisss?! Suprise dia?Still.Same.Pahit =') Aku rasa aku silap air sebab air ni nampak mcm untuk golongan tua.Aku mana tahan pahit wehh.Serius cam peria(bukan paria).

Lepastu,dah settle makan,aku bayar.Aku memang mangsa untuk kena bayar.Yang cashier tu boleh pulak tanya aku :

"Everything okay?Sedap kan?"
Aku macam... adakah dia tahu masalah yang sedang aku alami?Kebetulan dan jodoh apakah yang sedang tuhan tunjukkan?Ahaks bajet nak mati.

Pastu aku ni kan pandai buat buat ok.Aku cakap "Ok ja semua"dengan riak bahagianya.

Bagi aku,Black Canyon is sooo sedap!Tapi kena pandai pilih makanan la.Overall sedap kecuali My sweet love darling forever si Hot Espresso.
 Yang kecik comel tula Espresso yang sweet=)

Bye!

3 comments:

  1. Espresso memang pahit sebab dia macam ketua kepada kopi.. Dari dia baru berkembang kepada yang lain2 macam cappucino and latte.. Senang cerita espresso nie memang kopi atok nenek duk minum yang pahit dan pekat.. XD

    ReplyDelete
  2. Hehe. Espresso memang pahit. Siqah pernah cuba sekali dan memang tak akan cuba lagi. Pekat sangat. Siqah suka minum latte je. Light coffee :)

    ReplyDelete
  3. Mai pun jenis suka try2 benda baru, kadang2 puas hati, tapi kadang-kadang jadi mcm ni la, tersalah pilih, hahaha. baru tahu espresso pahit...

    ReplyDelete