Sunday, 14 May 2017

Nak jadi usahawan muda,lebih tepat perempuan paling kaya waktu muda.

Assalamualaikum,
Kalau budak akaun,mesti dah tahu konsep entiti berasingan.Di mana bila kau ada perniagaan,kau tak boleh sesuka hati tak bayar.Wajib bayar.Sebab sesebuah perniagaan dan kau adalah benda yang berasingan.Jadi kalo aku buat tudung brand aku sendiri pun,aku kena bayar.Waddefishh?!Tapi itulah konsep berniaga.Kalau tak, rugi besar la.

Kisahnya kakak aku dah habis matriks,dia cuti lama.Aku pulak baru nak start study balik (tak decide lagi sama ada aku mahu ke u atau ke matriks).

Pastu paling gawat masalah remaja perempuan termasuk aku pulak ialah hal tudung.I like shawl.But at the same time, i like bawal kanggarooooo more! Beli bawal saudya pun still tercarik carik bawal kanggaroo.Sebab bawal kanggaro ni look nice gila bila pakai.Kemas.Teratur.Nampak ayu.

Bila pergi stall jual tudung,bila tanya ja "ada tak bawal kanggaroo?" hampa jawapan semua takdak.So we decided to make our brand tudung.

Harga bawah rm10.

 Tudung bawal photoshoot gitew. Yang tudung biru tu kakak aku.Yang tudung koko tu cousin aku.

Young entrepreneur (inshaaAllah) yang gigih berphotoshoot di Marina Island.Semata mata photoshoot kot?! Dan rest in peace tujuh kupang padahal masuk dalam Marina ni punya lah sekejap.Cis.

Instagram dah ada, username : by.syas .
Boleh follow dah okay!=)

Salam sayang,syadiya xx.

5 comments:

  1. young entrepreneur. semoga berjaya dalam perniagaan. nak gempak lagi join program e-marketing.

    ReplyDelete
  2. bagus bagus. semoga maju jaya perniagaannya.

    ReplyDelete
  3. goodluck sis huhu nnt dh sambung blaja dh ada bisnes sndiri

    ReplyDelete
  4. all the best ...
    semoga sukses girl.

    ReplyDelete