FOLLOWERS

Saturday, 12 January 2019

Street Art,Penang

Assalamualaikum,
Awal bulan 11 masa aku cuti midsem family aku ajak pergi Penang naik komuter ke Butterworth pastu ambil shuttle bas yang memang free nak ke jeti untuk naik feri. Masa kami pergi tu macam dah petang. So memang tak sempat nak pergi macam macam tempat.

Dua tempat je kami pergi. Kapitan & Street Art. Kami pergi Kapitan sebab kakak aku cakap makanan situ sedap gilos! Pastu pergi makan situ memang sedap weh. Tunggu pun tak lama. Nanti aku share gambar makan situ hoho tapi kalini aku nak share gambar dekat Street Art. 

Dari jeti tu, kau pakai google maps,klik option walking and search Street Art. Kalau jalan kaki around 12 minutes je sumpah dekat dari pakai Uber mungkin RM10. Lol












Tak dapat nak snap banyak sebab kejar masa nak gi jeti and naik komuter .Lepastu art art semua ni memang kena pandai pandai cari sebab dekat ceruk ceruk. Memang kena jalan lebih sikitla. Huhuw

Salam sayang,syadiya xx

P/s: all photos using Iphone 5 only

5 comments: