FOLLOWERS

Saturday, 5 January 2019

Me,Myself,and I as One of Zalora Contributing Writer

Assalamualaikum,
Aku suka pepatah

"tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia tak siapa tahu"

Kerana ianya sangatlah relatable dengan aku sekarang.As i love writing in this kusam blog which YES aku kena panggil blog ni kusam sebab gila ka apa dan apa yang aku buat sampai entri tahun 2018 aku hanyalah 20?!!!Sehubungan dengan itu,aku nak wish selamat tahun baru 2019 to everyone who is reading or not reading this entri.Jadinya azam aku tahun 2019 adalah untuk memperbanyakkan entri di blog aku walaupun entri berkenaan akan nampak pelik & bodoh but who's care as it's yours kot?!

Ok berbalik tuah ayam nampak kat kaki tuah manusia tak sapa tau tu,aku rasa tak semua tau yang aku pernah review pasal kasut aldo dekat entri INI <---(klik ok klik klik) and actually review pasal kasut aldo tulah yang membuatkan aku berasa "tuah ayam kat kaki,tuah manusia tak sapa tau tu". Review pasal kasut aldo tu daripada Aini Shah from Zalora. Dia hantar emel asking for the review.Pastu aku macam excited gila so aku accept :D And lepastu Aini Shah invited aku lagi untuk jadi Contributing Writer untuk THREAD by Zalora. Bagi aku,THREAD by Zalora ni kiranya macam e-magazine.Jiwa remaja aku telah menerima pelawaan tersebut tau! yay!

Disebabkan aku ni kira macam...jiwa remaja yang pemalas jugaklah kan,so aku jarang buat article dekat THREAD by Zalora. Pernah ada dua article je.Sorry Aini :') 

And one fine day which is on 28/9/2018 (ya guys,i refer back the email Aini sent me for this date s000 don't judge tau!) Aini sent me email saying that 

"ZALORA THREAD MAGAZINE REVAMPING PROCESS"

Dimana in this revamping process,akan ada sesi photoshoot untuk selaraskan gambar profile contributing writer and also article yang aku buat dahulu yang tidak dibayar sekarangnya akan dibayar atau bahasa mudah "you will get paid"

Aku tahu,tiada mana mana mata yang tidak bersinar apabila melihat "you will get paid"berkenaan termasuklah mata aku.Haruslah mata aku bersinar melihat ayat itu.Huwhuw.Aku macam taknak accept sebenarnya sebab kena buat photoshoot sebab aku tak pernah weh.I cried.

TAPI,my family is so supportive sehinggakan aku dah berjaya jadi one of contributing writer for THREAD by Zalora.

So,here are the image of me in that photoshoot:




Aku harap aku tak nampak kekok dekat gambar ni walaupun ya aku SANGATLAH kekok ye kerana ini adalah first time dan bakal menjadi sejarah hidup yang sangat manis=)

Gambar ni bukanlah model photoshoot ye,sebab ni sebenarnya profile photoshoot for contributing writer.Jauh lagi agaknya aku nak jadi model.Lawa pun tidak weh.Omaigod sangat kan nanti.


Aku harap pembaca dekat sini boleh klik link atas ni sebab link atas ni actually contributing writer profile yang merujuk kepada aku.Nak tau serba sedikit dan tengoklah betapa acahnya aku,ha bolehla klik link atasni.Jangan lupa tekan button heart dekat bawah sekali <3

Thanks for reading,salam sayang syadiya xx.

P/s: banyak lagi idea untuk entri lepasni sebab aku baru balik dari Danok,Thailand dan tak lupa juga percutian aku ke Pahang tahun lepas tak habis cerita lagi.Jangan main main kerana aku sejenis gagah.Luls!

9 comments:

  1. waaah selamat tahun baru! bestnyaaa boleh contribute something for Zalora! btw sis cantik lah :)

    https://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru juga! alhamdulillah hehe thankyoU!

      Delete
  2. Samalah kita. Saya pun jarang sangat online masa tahun lepas. Rasanya berapa entri je post. Anyway wow, u look gojes girl. Gud luck :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. sebab tak reti nak multitasking. Thankyou btw! :D

      Delete
  3. hi syadiyaa! i'm one of the contributors too. goodluck fr your upcoming years :D

    - maisarah ibrahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sarah if im not mistaken your name is sarah hehe ada follow ig saya. thankyou awak!

      Delete