Wednesday, 8 February 2017

What I Buy Every Month and a TIPS to make it tidy.

Assalamualaikum,
so guys what do you like to buy every month?Baju?Maaflah saya tak beli baju setiap bulan,tak keje duit manada u.u Hahaha.Tapi benda yang setiap bulan aku beli ni memang murah.Berbaloi.Lawa.Eh barang kemas ka apa?Bukannnnn tu mahai la noks.Hahaha.Senang kata,benda ni kalau cakap "mak nak rm10" terus dia bagi.



Ya post ni banyak untuk girls,kalau rasa boys nak baca pun bolehhh.Hahaha.Mana tahu nak bagi tips kat bini.Nilah harta dunia yang aku ada setakat ni.Bahaha!Im not going to SHOW OFF tapi post ni lebih kepada nak share WHAT I BUY EVERY MONTH.Rumah aku dekat dengan Pasar Kemboja yang besar besaran punya tu.Maila datang sini.Tudung,baju ha apa lagi semua murah dekat pasar kemboja.Tapi aku tatahannn wehh.Aku kalau shopping 30 minit pun aku tak mampu nak bertahan sebab aku suka pening kepala.Dengan bisingnya,dengan ramai orang.Oh i kennot u.u

TIPS nak simpan tetudung ni?
Firsttt!Carila laci ke apa yang boleh sumbat tudung muat muat.Macam shawl,aku gulung pastu tenyeh kan dia masuk gerobok macamtu.

Yang macam kuih lapis tu pulak bawal.Bawal ni susah nak gulung sebab dia leperr.Hahaha.Carila bekas yang macamtu,susunkan dia .Taklah berterabur tudung.Trust me,it's work!

Kalau ada tips lain pun,share kan la eh?Aku pernah jugak try tempat letak tudung jenis penyangkut tu.Tapi sememeh ja aku tengok.hahah

Jadi,WHAT DO YOU BUY EVERY MONTH?=)

Salam sayang,syadiya xx

7 comments:

  1. Orang cakap perempuan ni banyak mana pun tudung dia, dia tetap akan cakap tak banyak tudung haha. btw saya follow dan singgah blog ni ya. Salam kenal, jemput melawat blog saya jika berkelapangan

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. woahhhh. banyakkknyaaa. haha. *padahal kat bilik ni ha sama je banyak. rasa macam nak bagi kat org je.kahkah.

    ReplyDelete
  3. sama dengan je elsa nie kemain banyak tudung. hari pertama kemas memang kemas gila lah nak ambil pun ambil slow slow. dah seminggu, dia dah bersepah, hm memang takde harapan laa nak kemas balik hahaha

    ReplyDelete
  4. alamak, fie takde bende yang konsisten beli tiap bulan lah. btw, kemas nyeee awak kemas shawl and bawaal awak. bagus baguss ^^

    ReplyDelete
  5. Banyaknya... Bila nak lelong ni.... hehe

    ReplyDelete
  6. Banyaknya tudung.. macam my mom.. setiap kali jalan tak sah tak beli kalau nampak tudung cantik2..hehehe

    ReplyDelete