Tuesday, 28 February 2017

Langkawi 2017 II (Gamat Kedua,Makam Mahsuri,Dataran Lang)

Assalamualaikum,
so im quite busy and this night curi masa sikit nak taip bagi habis percutian bulan lepas.Kami check out pagi dalam pukul 9 lebih.Makan pagi pandai pandaila cari sendiri kan dah beso.So tempat pertama pergi untuk hari kedua adalah Gamat for lyfe lagi.Makcik makcik kan ramai.Agaknya depa request nak datang tempat gamat lagi.Kalini tempat gamatnya besar.

Botol sahaja.Dalamnya takdak ubat gamat.Jangan nak blur sangat k

Aku suka tempat kedua ni sebab lagi besar.Tempat pegang gamat+minyak panas menggelegak ni pun besar.

Ok settle tempat pertama untuk hari kedua.Aku tak sempat nak snap banyak dekat gamat sebab bateri kamera nak habis.Al kisahnya satu bilik,satu plag.Mana nak cas fon,mana nak cas kamera lagi.

Tempat kedua;
Makam Mahsuri
To be honest,i never go to this place setelah 4 kali pergi.So 2017 is the year!A big applause please.Haha.Mula mula aku ingat takmau pergi sebab malas,nak tidur dalam bas ja.Tapi dengar sepupu aku kata "kakak nak masuk,nak baca sejarah",baru terkedek kedek nak ikut.


Boleh baca info info dan tengok gambar,salasilah Mahsuri.Nak cerita panjang panjang nanti aku rasa kesian,ayuhla engkau menge-search sahaja di internet pasal kisah Mahsuri.

 Tengok perempuan perempuan cantik main alat muzik.

Pakej tengok wayang lagi.Kau hade?Haha

 Kubur Mahsuri

Rumah Mahsuri dari sudut dapur 

Ada satu hall,ni pun main alat muzik jugak.

Cuba teka ni bunga apa?Ni la bunga bunga cinta layu dipusara.Heh menyampah cia cia pliz

Last destination;
Dataran Lang
Terus angkut barang dari bas letak dekat jeti.Rushing nak mampus sempat dekat dataran lang 15 minit je kot







Dah snap banyak sangat,tetiba sapa entah call suruh balik pergi jeti sebab nak naik feri dah.A so kalut-malut trip but ya seronok have bonding time with makcik makcik.

Salam sayang,syadiya xx

4 comments:

  1. Uishhhh teringin nak celup tangan dalam kawah yg masak gamat tu. betul ke tak panas.

    ReplyDelete
  2. bila lagi dapat pergi langkawi huhu last pergi masa form 2 huhuhu. looks like you really enjoyed your trip! yay

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat jalan2 kat langkawi.. bila la pula saya yang nak g sana :/

    ReplyDelete