Saturday, 28 March 2020

Jawab survey yougov boleh redeem RM70 dan benefits yang lain! (bukan entri berbayar)

Assalamualaikum,
Asyik asyik review movie ja dak syadiya ni :') hahaha takpalah mehla harini aku buat entri yang dapat memberi benefits to us. Straight to the point, kita mestilah suka kan buat benda yang dapat bagi manfaat dekat diri kita sendiri? Duduk atau baring tekan tekan smartphone pun boleh bagi manfaat dekat diri kita. Aku selalu jawab survey YouGov. YouGov ni survey berbayar. Sumpah nah aku cakap,  ini bukan entri berbayar. Ni feedback aku sendiri sebab aku dah lama buat survey YouGov and dah 2 kali redeem point and dapat duit RM70 (which mean RM140 sepanjang aku duk layan buat survey)

Buat survey ja pun weh, bukan hang kena p sental baju pun. Buat survey sambil baring pun dapat duit. Berapa minit ja dalam hidup hang digunakan untuk survey ni 😂 First thing first, siapa yang belum ada akaun YouGov, boleh daftar dekat SINI (klik perkataan SINI tu, aku akan terus bawa hampa daftar).




Setiap kali ada survey baru, that survey akan naik dekat email hampa, and hampa boleh jawab. Topik untuk jawab survey ni random. Macam tadi aku jawab pasal covid-19. So memang aku jawab secara bersemangat! Hahaha. Btw jangan risau, jawab survey ni takda betul dan takda salah. Senang kata, survey ni macam opinion hampa sendiri terhadap sesuatu benda.



Ini contoh kalau ada survey baru, dia akan naik dekat emel macam gambar atasni. Tak kisah hampa nak jawab pakai laptop atau phone. Aku selalu pakai phone ja. Boleh guna google or safari(if iphone) untuk jawab survey survey ni.

And the best thing is, YouGov ni ada apps dia dekat playstore/appstore. So kalau takmau guna google or safari, hampa boleh guna apps YouGov. Jangan risau ye,fungsi dia sama jugak which dia akan bagi notification kalau ada survey baru yang hampa boleh buat. 

Berapa point akan dapat kalau buat survey ni?
My answer: depend on berapa pihak YouGov nak bagi. Aku pernah buat survey around 30 minutes hahaha tapi lumayan point yang aku dapat is 500 point okay!

Sampai berapa point baru boleh redeem duit dan benefits yang lain?
My answer: Kena capai 5000 point baru boleh redeem. And tak mustahil pun nak capai 5000 point kalau hampa rajin jawab. Halahhh, sambil makan keropok super ring pun boleh jawab 😩😩
Contoh point yang aku dah dapat. And aku dah redeem RM70 from YouGov. Aku tak tipu tau. Tak baik menipu orang! Hahaha aku share benda yang manfaat so apa salahnya.

Selain redeem RM70, apa lagi yang boleh redeem pakai 5000 point?
My answer: ada lagi beberapa benefits yang hampa boleh pilih kalau taknak redeem RM70. Lemme attached you guys the photo for more better explanation.


So selain daripada redeem RM70, hampa boleh redeem:
1. RM60 topup
2. 2500 Air Asia BIG points (mean kalau hampa nak naik flight, air asia big points ni sangatlah berguna tapi aku tak pernah try sebab aku takda g mana mana plus tak reti dan akan belajar nanti. ok you can call me noob hahaha)
3. UNICEF Donation. Ni boleh bagi pahala dekat kita inshaaAllah =)

Buat survey ni kena rajin ja sebenarnya and overall survey YouGov ja yang aku berjaya dapat manfaat :') survey lain banyak cekadak. Hahaha. Tapi kalau hampa ada survey yang worth to do, boleh komen dekat bawah! Hehe

Lagi lagi in this pandemic time which is "corona virus time" apa salahnya kita goyang kaki makan keropok sambil buat survey. Takda sapa nak bagi RM70 dekat hang free free ok. Tapi survey YouGov hanya memerlukan effort goyangan dan pergerakan tangan ja untuk bagi benefits dekat diri hampa sendiri. Hoho.

Salam sayang, syadiya xoxo.

p/s: day 11 quarantine, hope we're still in a good mental condition :')


15 comments:

  1. berapa lama tempoh awak amik untk redeem rm70 tu?

    ReplyDelete
  2. setakat ni ada dua account paid survey... mobrog and vase, yang mobrog tu dah dua kali cash out tapi tak banyak sebab malas buka hahaha.. vase pulak tak penah cash out lagi tapi banyak dah point dlm tu... maybe try yg ni pulak nnti hhehehe

    ReplyDelete
  3. wahh..baru tau survey2 boleh dpt duit^^..menariknyaa.

    ReplyDelete
  4. dulu pernah ada acc ni. tapi banyak kata scammer, terus tak buat dah. nak kena buat balik ni

    ReplyDelete
  5. Jom singgah,,ada lagu ciptaan baru nak share..heee

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/04/lagu-kedua-cuya-ada-background-music.html

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

DO LIKE