Tuesday, 29 September 2020

Result semester 3 degree

 Assalamualaikum,
Aku dah habis diploma dalam tahun ni jugak masa bulan 1 haritu. Pastu aku masuk U balik bulan 2 sambung degree akaun. Bagi yang taktahu, siapa masuk diploma di uitm boleh sambung penerapan degree. Mean: dia cut sem.Macam aku, aku sambung degree akaun terus semester 3. So semester 1 & 2 degree aku cut. Takyah ambik. Begituuulah ceritanya. Sumpah jimat masa. Hahaha

Aku dapat sambung degree akaun dekat uitm palam (read: puncak alam) tapi aku tukar ke kampus uitm merbok kedah sebab.. (adalah sebab sebabnya hehe😝). Unfortunately, masa aku week 4 tetiba dah "corona time" so gegas gegaslah dak dak student ni balik kampung and terus kena online learning je.

Overall online distance learning (odl) ni memenatkan mental. Serius cakap, penat sangat :( Kadang kadang aku kelas pagi masih tarik selimut. Ampunkan saya. Hahaha pastu hang kena juggling between studying & family. If you're a girl, you know you're the family treasure sebab hang kena buat housechores jugak dan bukan semata fokus belajar macam kita buat kalau duduk U. But it's okay, sebab kita kena ajar diri kita to see good things in everything ❤️



And Alhamdulillah i managed to get dean list :') Big thanks to my family, friends and everyone yang tolong aku <3 
Don't worry if your goals tak tercapai because you guys did great too! and kita bersangka baik dengan Allah because he's the real planner ❤️

Salam sayang, syadiya xoxo.

Thursday, 24 September 2020

FeelinGirldress serve the best outfit

Hi guys! Kalau sejenis perempuan, memang nak banyak set pakaian. I know I am not the only one yang kehendak tak terhad begini. Hahaha. Kalau boleh perempuan punya perangai, we want more than 10 sets of outfit because we want to look good and pretty almost everyday plus the fact that we always want a new cloth is because we hate wearing the same outfit again and again. But no worries girls, today I want to share with you guys on what things you can buy at FeelinGirldress . For those who does not know what is FeelinGirldress is, it is actually an online shop which sell variety of clothes for women. Almost everything at FeelinGirldress boleh memenuhi citarasa kita sebagai perempuan.

By the way, FeelinGirldress ni memang the best online shop for girls to shop because they not only sell dress, but also bodyshapper, sweatshirt, waist trimmer dan macam macam lagi. Ofcourse it’s in high quality and best to be wear. For girls yang memang tengah searching for best and pretty outfit lets take a look on some type of clothes that FeelinGirldress have.

First: Body Shapers

FeelinGirldress sells wholesale body shapers which is really comfortable to wear as they used breathable fabric yang tak akan gatalkan kulit kita bila memakainya. Tambahan, body shapers sekarang boleh dikatakan famous and convenient to wear because as a woman, we really want to be in a good shape and the best way is to wear a body shaper. Semua body shapers from FeelinGirl sangatlah elegant and sophisticated as it comes out with a lace on the thigh and the best part is that the size is up to 6XL!

Second: Jumpsuits

I love the idea of wearing jumpsuit because it’s really shows that you are tall which in reality your legs are not that long. Jumpsuit is best match with cardigan. FeelinGirldress sells variety of wholesale jumpsuit like stripes, polka dot, and also tie-dye.

Third: Sweatshirt

Untuk more simple looks and easy-to-go outfit, sweatshirt adalah pilihan terbaik that you can buy from FeelinGirldress . The design of the sweatshirt is really cool and adorable dan tak lupa juga material yang digunakan tak panas which will always keep you warm. Oh ya, jangan lupa the day that FeelinGirldress black Friday on sale okay!

  By telling you guys, I think it is enough reason why you girls need to shop on FeelinGirldress now. Trust me , you will not regret shopping there!

 

Thanks for reading, salam sayang, syadiya xoxo.

Tuesday, 8 September 2020

Picnic with my cousins (picnic failed)

 Assalamualaikum,

dah 5 bulan aku tak update blog sebab semak kepala dengan online class tapi sebenarnya dah sebulan aku habis final exam tapi tapi tapiii aku malas nak update apa apa rasa takda mood. Hehehe. Sampai dah berubah modenlah susun atur blog sekarang baru aku nak menaip. Terkial kial nak cari button dekat blog sebab dah lainπŸ˜‚Aku ingat nak update pasal braces tapi tak habis habislahh pasal gigi hakuu, baik aku cerita benda lain. Next timelah baru aku cerita pasal braces pulak. So, dalam 2 minggu lepas aku pergi picnic dengan cousins aku. Cadangannya nak acah acah picnic macam gambar orang picnic dekat twitter sebab best je tengok gambar orang picnic dekat twitter kan.

Kami decide nak picnic dekat penang, tapi sekarang kan penang ada kes so tak berapa beranilah nak pergi sana. So ubah plan pergi picnic taman tasik,taiping ja. Sapa orang taiping mesti tau picnic dekat taman tasik ni serius best dia punya scenery memang thumbs up lah.

Dalam pukul 3 kami bertolak naik dua kereta. Kereta cousins aku dengan kereta family aku. 

Aku berusaha convert every video kepada GIF so easy sikit nak masukkan dekat blog instead of video. Hehe. Just us, girls in normal habitat where we did some videos inside the car.πŸ₯°

My yellowish-brown outfit ft my cousin yellowish skirt

Car selfie from me to my blog. Ehekkk

Pastu bad day betullah, tetiba hujan :') you know it's taiping when everyday akan hujan. Memang dah expect pun tapi takpa kejap lagi dia berentilah kata kami semua. Hahaha. Tapi lama jugaklah hujan so we decided nak pergi aeon dulu makan makan sebab kami bawa dua orang cousin kekecik yang bebel cakap lapar. Erghh

Ramai ramai masuk aeon okay :') hahaha pity us sementara nak tunggu hujan berhenti

Duduk foodcourt makan dulu and selfie banyak banyak dulu.😘 Setengah jam lepastu kami decide nak cuba nasib pergi jugak taman tasik and hopefully dah tak hujan :') 

Dan alhamdulillah hujan dah stop and we can picnic lah of course! Btw kalau nampak pokok pokok besar ni you know lah it's Taman Tasik Taiping. The best scenery you will get is totally here. Tapi jangan risau masa kami sampai hujan dah berhenti. Ni masih nampak hujan sebab effect daripada cermin tingkap kereta. Sobs sobs πŸ˜Œ

Kami bawa cermin tau datang picnic. HAHAHA. Ikut trend lah katakan. I see a lot of photo on twitter yang bawa cermin masa picnic. So why don't we give it a try πŸ€ͺ TAPI kan semua cousins aku (termasuk aku) taknak bawa benda alah ni sebab malu lah weh nak jalan sambil bawa cermin. Hahaha tapi alhamdulillah sebab.. (tengok pic bawah ni) 

Cousin saya bernama Amira aka kakcik membawanya. Beautiful soul πŸ₯ΊπŸ•ŠπŸ€

Lepas dah jumpa port yang sesuai untuk picnic, kami start letak kain, air, makanan dan lain lain. TAPI ada sesuatu yang terjadi which is ada monyet besar tengah perhati kami punya makanan. Erghh geram gila weh sumpah geram. Lagi satu, you know it's Taman Tasik bila banyak gila monyet πŸ˜­ Lepastu monyet berkenaan macam cuba nak datang dekat kami tau, lepastu kami cepat cepat lari bawa semua benda yang dah setting sesiap. Haih geram gila penat kami setting hang tau dak monyet T^T

Okay ini port kedua. Dah siap setting tempat picnic tetiba semua lari buat kali kedua siap bunyi cawan kaca berlaga "ting ting" lagi sebab semua kalut lari monyet tu masih addicted dengan makanan kami and lari laju gila kat kami semua. HAHAHA it was a failed guys :') Sampai ada sorang daripada kami yang pijak muffin kami bawa sebab takut sangat pikir nak lari je masatu πŸ˜‚

Last last semua makanan masuk balik dalam kereta and kami decided nak tangkap gambar ja :') it was a failed sangat! HAHAHA

Dah sesiap nak tangkap gambar. Cantikkan taiping punya scenery❤️

Cermin je tak bawa masuk balik dalam kereta HAHAHA

My yelllowish outfit for that dayπŸ’›

From left: my cousin Wani, my kakak Syaza, my cousin Kakti, my cousin Kakcik and Me. We try so hard to do pastel theme for our outfit. I hope it's works for your eyes that see this photo πŸ˜‚

My sisters!
From left: Kakak, Me, and WiwinπŸ’–

Me with Wani and Kakti πŸ’–

Halahh pecah pulaklah gif ni tapi apakan daya aku malas masukkan video. Hahaha 

Terimalah last gif daripada my cousins, sisters, and i yang picnicnya agak failed but we enjoyed it well. Don't worry =') ahahah

Pastu kami balik rumah and acah acah je letak kain and semua makanan yang tak dimakan dekat ruang tamu rumah. Pity usπŸ˜‚πŸ˜‚ Btw pizza tu cousin aku buat. Sumpah sedap gila!

Last photo of this entry is my face of course the owner =P 
Thanks for reading this pitiful storyπŸ˜‚Been a long time since i wrote here sebab serius busy plus aku nak habiskan entri ni pun makan masa 3 hari sebab nak upload gambar pun dah lama =')

Salam sayang, syadiya xoxo.

P/s: tetiba teringat lagi 10 hari result exam keluar :(

DO LIKE