Thursday, 19 March 2020

REVIEW MOVIE: 10 Things I Hate About You (1999)

Assalamualaikum,
dah lama aku tak melakukan apa apa dekat blog aku ni wahahah sebab biasala aku baru masuk degree pastu macam baru nak adapt dengan U yang baru kan, so makan masa sikit lah. Aku dapat sambung dekat UiTM Puncak Alam, and aku minta tukar UiTM Merbok and alhamdulillah aku berjaya tukar. Hoho

Btw please stay safe everyone, duduk ja dekat rumah diam diam. Paling kuat pun kalau bosan hang menangis ja sebab bosan sangat kan taktau nak buat apa. :')

Aku takda modal nak update apa apa dekat blog, tapi disebabkan aku ni kira macammm, suka jugaklah tengok movie, mehla aku review sikit demi sikit movie yang aku pernah tengok.

10 Things I Hate About You ni movie lama, tapi bagi aku dia masih relevan untuk ditonton. 

Genre: romance


Mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama Cameron yang baru pindah masuk satu sekolah ni, and which dia jatuh cinta dengan sorang perempuan yang kira hot dekat sekolah tu sebab cantik named Bianca. Bianca ni pulak ada kakak satu sekolah dengan depajugak named Kat. Tapi kakak si Bianca ni which is Kat ni pelik sikit perangai dia. Kira macam... tak ramai suka dia kat sekolah sebab ikut kepala sendiri ja.  

Si mamat Cameron ni pulak nak sangat couple dengan Bianca. TAPI TAK BOLEH ye sebab ayah Bianca sangatlah tegas. Bianca ni tak boleh bercinta selagi kakak dia si Kat tak bercinta. So bapak dia sejenis yang:

"Hang tak boleh bercinta kalau kakak hang tak bercinta!"

So kalau Bianca nak bercinta, kakak dia kena ada pakwe. Annoying kan. Apalah nasib jadi adik. Kahkah. So mulalah si Cameron & Bianca rancang nak carikan pakwe untuk kakak dia which depa upah sorang lelaki dekat sekolah depa yang macam weirdo dan bad boy gila named Patrick untuk try bagi Kat jatuh hati dekat si Patrick ni lalu menge-date si Kat supaya Bianca dan Cameron boleh jugak bercinta.

Adakah rancangan Bianca dan Cameron berjaya?
 Tengoklah sendiri =P yang penting cerita ni tak mengecewakan ye kerana Patrick handsome dan si Kat cantik! Hahaha tapi adik dia si Bianca lagi cute la sebab mata bulat.

Rating aku: 9/10 sebab adaptasi dari buku Shakespeare kot takkan tak seronok plus hero handsome hoho.

Lepasni inshaaAllah aku rajin dan aku review lagi movie banyak banyak :D

Salam sayang, syadiya xoxo.

p/s: lets pray that this corona virus akan cepat habis. Amin ya Allah

5 comments:

  1. my latest post pulak 10 THINGS YOU CAN DO WHEN YOU'RE STUCK AT HOME

    XD

    ReplyDelete
  2. jom join giveaway bwh.support blogger malaysia!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/03/saya-mahu-produk-creative-united-psan.html

    ReplyDelete
  3. cerita wajib tengok kot ni...cerita zaman study hehehehe
    tengah taip komen pun boleh sengih hahahah

    rip heath ledger....#truelegendneverdie

    ReplyDelete

DO LIKE