Wednesday, 26 April 2017

Cameron Highlands Short Vacay III (Agro-Technology Park Mardi)

 Assalamualaikum,
Memang tebiat aku kalau share pasal vacay,mesti ada sambungan.Tapi kadang tak menjadi pon sambungan aku.Contoh sambungan vacay yang hangat hangat tahi ayam;pergi Indon dulu,pastu pergi Langkawi tahun duaribulimabelas.Acah sangat ayat terakhir entri berkenaan "Hari lain nanti aku share dekat next entri" Padahal bayang entri seterusnya pun TAK NAMPAK.HAHAHA jiwa kacau!

So kalini memang aku tepati janji lah kiranya kan.Taman MARDI memang tak pernah tak pergi .Wajib family aku pergi kalau dah sampai Cameron.Masuk berbayar.Harga tiket tak ingat tapi murah je.Family aku suka pergi MARDI sebab banyak tanaman.Not my family.My mother to be specific.

Cantik angat ❤️

 Apa nama pokok ni.Kalau boleh nak mengurai sampai ke tanah.

 Rasa cam nak petik,pastu ikatkan buat ganti penyapu lidi.

He doesnt like me.I see that.Gotcha!

 Masa aku datang ni,ada bukak macam macam stall.Waffle,Ice cream,dll.Sedap ice cream ni.Tapi ngilu gigi aku.Bukan gigi,besi lebih tepat.

 ❤️

Kawasan dalam MARDI ni memang luas.Tak ingat gambaq ni dekat tempat yang mana satu.Mana mana pun cantik.

 Sebab teman Adip pilih kaktus la ibu jari aku bengkak macam kek naik tinggi T^T Dia gedik nak beli satu.Padahal dah sampai rumah terpecahsepaibelai dia punya kaktus.Kahkah

 Ni dekat kawasan yang ada arnab.

 Masuk dalamni berbayar.Adip sorang je yang masuk sebab dalam ni semua budak budak.Teringin nak masuk tapi nanti memalukan diri -.-

 Ada kerusi dekat sebelah kandang arnab ni.(panggil kandang ke untuk arnab?Maaf kalau salah.Bahahaha).Makin mengembang tangan aku lepas pegang kaktus.Decide letak fresh care,and berjaya turun mengempis.Mine is freshcare cherry ❤️Hihi ❤️

Besaqnya bunga yang paling tengah ni.Hohooooo

Ni sebenaqnya dinding surau.Sapa suruh lawa sangat.


Should or shouldnt you go to MARDI?My answer:You should go to MARDI!Sebab boleh kenal banyak jenis flora! ❤️

Salam sayang,syadiya xx

7 comments:

  1. I've been there almost everytime kalau holiday kat cameron :) bunga yg kuning2 dan berjuntai tu nama dia 'women shoes'

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab cantikkan =) oh thanks for the info! hehe

      Delete
  2. dh banyak kali ke Cameron tp tak pernah jengah ke Mardi...maybe next trip

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis wajib pergi lepasni sebab seronok.

      Delete
  3. wahhh... best nya kat mardi tu..

    ReplyDelete
  4. penah juga smpai kat mardi ni

    ReplyDelete
  5. bestnya dik...dah lama x jengah cameron highland...rindunya nak minum teh kat sana

    ReplyDelete