Friday, 24 October 2014

Kawan

Assalamualaikum.
Benda yang aku belajar, bila orang tak hegehkan kita, jangan kita desak desak nak hegeh dengan dia. Contoh kawan or teman rapat.Teman rapat ni aaa aku suka hegeh gak. Hahahaha. Tapi kawan sekarang makin lama makin pudar untuk aku hegehkan. Bukan sebab apa, ce bagitau, kita baik dengan dia dia,rapat dgn dia tapi tetiba jadi stranger . Its not bcause ada perang ke apa, tapi sebab dah lamatak  tegur jadi macam 'hm buat taktahu dahla'.

Aku macamtu mungkin. Kalau nak dihitung kawan mungkin beribu . Daripada aku sekolah rendah. Banyak gila kawan duh. Tapi cuba bayangkan bila kita dah bersemuka tetiba kita nak lambai then dia boleh nak hindarkan. PADAHAL KITA DAH NAMPAK DIA. APA HANG RASA HAAA?!! mula nak emo tak tentu psal. Tapi memang la aku geram gila. Cuba anda rasa kann ? Jadi, lepas lepastu memang aku tak kan pandang dah spesies yang begini. Ha, sampai dipanggil spesies. Ha Ha. Yala, orang nak kawan pun tak endak. Tak ka ........ hm nothing.


Kawan sekolah rendah yang aku contact banyak pun yang dah satu sekolah dengan aku sekarang . Tapi ada gak yang baik menegur. Kalau dihitung tak sampai suku pun okey ? Jangan nak bangga sangat. Hahaha. Kawan sekolah menengah such a good people i have be seen. Kelas hujung pun kadang kawan. Tapi yang selepung serupa pocong tolak tepi k. hahahaha. Sebab dah besar dan matang boleh bfikir rasionalll.


MATANG perkataan yang jelas sangat, bila dah matang mula otak bfkiran pun ada jahat ada tak. Sebab tu orang selalu cakap kawan sekarang duit syiling. Otak terlampau matang kadang bila kita cerita mula nak pecahkan atau kutuk belakang. Budak sekolah rendah jangan nak ngada sangat eh cakap kawan tikam belakang kepe, kecik lagi jangan nak mengada. hahahaha aku dulu sekolah rendah pun tak poyo macamtu so jangan k jangan hahaha.

Jadi, bila kawan menjadi duit siling ni dia macam "ah, tak da apala. dah biasa" sebab dah lali dengan manusia yang dah matang terlampauuuuu. Jadi , nak kawan biar biasa biasa. Jngan percaya sangat. Tapi kalau dah kawan sejak lahir, sekolah sama kelas sama masuk universiti sama teruskan sampai nnti kawen pun sama sama  harapnya begitu. Okey . Bye. Salam sayang syadiya. 

No comments:

Post a Comment