Friday, 14 February 2020

Result semester 5 (ANC)

Assalamualaikum,
Im happy girl (woman to be precisely) for today!! Hehe seperti tajuk entri ini, alhamdulillah, i managed to get ANC for my diploma.

again...
people will said
"DIPLOMA JE PUN" without knowing how diploma works. Tambah tambah makcik pakcik bawang. So yuck by saying that sentence. Hergh.

Alhamdulillah alhamdulillah aku sangat sangat bersyukur by what i got for my last semester in diploma.
Aku tak expect langsung for this result. Itu hari untuk entri tajuk Done Diploma, aku ada membebel sikit yang aku ada menangis sebab ada satu paper tu aku memang takboleh buat. Aku boleh jawab, tapi jawapan aku macam orang tanya A, hang jawab B. Ha, itulah aku masa jawab paper AUD339 ye:') 

Aku macam... paper audit ni not going to work on me kot. Habislah kena jawab balik nanti:') Sampai macamtu aku fikir. Dasar student otak terlampau fikir😩 Hahaha. Itu hari aku gaduh dengan bf aku, so alang alang nangis tu aku nangis sekali untuk paper audit. HAHAHA senang 2 in 1. Pastu tengoklah aku dapat A. Sumpah it was unexpected. Aku target B ja sebab tahu aku jawab macam hapa lagi. Hahaha. Terimakasih madam ❤️

Okay sebab dah dapat semua A dan ada satu A- dan B. Mehla aku cerita pasal paper ENT berkenaan. ENT ni subjek entrepreneur. Maksudnya hang kena cipta produk yang inovatif dan "tak pernah hang nampak kat muka bumi ni". Tapi disebabkan lecturer aku tu agak susah sikit orangnya, maka my groupmates can only work for B. The end. Okay tak jugakla, hahaha al-kisahnya, ada satu groupmate aku hantar assignment GROUP HALAI BALAI. Dia tak double check dengan kami sebelum hantar dekat lecturer.

One thing you guys should learn bila masuk U, please, please sangat sangat, kalau buat kerja berkumpulan, pleaseeee, double check kan dengan groupmates. Jangan hantar kerja sampah. Sebabtulah kalau submit kerja sampah akan dapat B. Aku serius taknak salahkan sesapa pun aku dapat B untuk ENT, tapi yeah you know girl,you make us got B. Okaylah senang kata takda rezeki kan :))

And for taxation aku dapat A- pun aku taktahu sebab apa. Aku rasa konfiden aku ni dah tahap tahap king coco cakap melayu ada slang dah masa aku jawab paper tax 😩 Mungkin aku ada salah masa tekan calculator kot. Hhahaha

Apa apapun, that's all i can work for. And of course, im happy. Sangat sangat happy dapat ANC.

Terimakasih to my parents, family, lecturer, friends yang banyak tolong. I really love you guys.

Paling penting, ingatlah, university is not a place untuk compete with your friends. University is the place to learn, belajar sama sama. Bukannya compete again each other and label diri "bodoh" or "pandai". 

Dan paling penting juga, my lecturer once said

"Keberkatan ilmu tu kena jaga, sebab itu adalah adab menuntut ilmu"

Yay officially dah habis diploma dengan jayanya! Im the proudest human ever😭

Salam sayang, syadiya xoxo.


18 comments:

  1. congrates dear! U did the best for your self...bole dijadikan idola gitchu..heheheh
    ada plan nak sambung mana2 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thankyou cuya!!lepasni inshaallah sambung deg :)

      Delete
  2. Budak accounting mari. Hehehe. Sama dengan akak dulu, akaun juga.

    Apa² pun, tahniah dik 💗

    Lepas ni nak sambung ke mana?
    Ambik ACCA dik, profesionnal accounting. 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay kita geng! hahaha thankyou akak. hehe lepasni sambung deg inshaaAllah. ACCA lepas deg kalau takda halangan hehe

      Delete
  3. tahniah untuk kejayaan tersebut..

    memang terbaik la kalau begitu

    ReplyDelete
  4. wah dapat anc tu, ignore je la cakap macik bawang tu. btw tahniah sis :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  5. Tahniah Sya. Saya pun pernah satu group dengan orang yang tidak bertanggungjawap. Lama jugalah sakit hati. Sebab bila ko yg buat kerja, dia tukang hantar then tulis nama dia saja. Tapi benda dah jadi. Memang lama nak move on, but now. Im okey. Allah ada sebab jadikan semua tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou kak elly :) hehe tulah takpalah setakat tu ja rezeki saya kan :)

      Delete
  6. Waaa tahniah sis berjaya ANC. Aien masa belajar harom jadah nak dapat tu. Haha pelajar nakal nih..

    ReplyDelete

DO LIKE