Thursday 8 November 2018

BRACES PART 6: pasang braces bawah

Assalamualaikum,
Sebenarnya 4 bulan lepas aku pasang braces bawah tapi tak tersempat nak update blog pasal braces.Pastu aku rasa sekarang macam baru istiqamah nak update pasal braces.

Yes! I got my braces bawah bulan 8 hari tu (5/8/2018) and it was quite challenging walaupun sakit pakai braces bawah tak lah sesakit macam pakai braces atas.Aku rasa the reason aku tak sakit sangat mungkin sebab gigi bawah aku dah rata?Mungkin laaa.Yap,gigi bawah aku dah rata tapi aku nak jugak braces bawah sebab dia macam pelik dohhh tak pakai braces bawah.Walaupun klinik gigi aku ni tabur janji palsu cakap "6 bulan lagi awak boleh pakai braces bawah" tapi realitinya aku dapat pakai braces bawah lepas 1 tahun 5 bulan ya guys=) Takpa, aku macam mana pun boleh asalkan dapat pakai. 

Yay braces bawah! And also aku pilih warna getah yang tak pernah aku pilih which is grey. Kawan aku yang recommended color ni sebab before ni dia pakai braces and dia cakap dia suka warna grey sebab sama warna dengan besi&bracket. First pakai braces bawah aku ambik warna turqoise sebab adik aku suruh sebab aku tabur janji kat dia cakap "kalau hang teman aku,aku bagi hang pilih warna getah aku" and papp, turqoise for the first color of braces bawah.K.

Aku rasa aku tersangatlah happy dengan gigi aku yang sekarang berbanding WITHOUT braces yalah buruk nak mampoz kot weh kalau boleh nangis keluar air mata darah, ha tu lah aku.


Ini gambar lepas 5 hari pakai braces nampak je aku okay padahal besi dalam mulut aku tengah rancak berjoget berdangdut sebab dia kikis dalam mulut aku and turn out dia jadi macam luka. Masani aku tengah enjoy wedding cousin aku dekat Melaka.

Rating kesakitan braces bawah aku hanyalah 3/10 sebab aku masih boleh makan lahap segala benda cuma rasa kurang selesa sebab alahhh benda baru masuk dalam mulut kan.

Thanks for reading!

Salam sayang,syadiya xoxo.

Read more about braces:


                                            



3 comments:

DO LIKE