Saturday, 2 January 2016

Story Of 2015.

Assalamualaikum,
Selamat tahun baru semua!360 hari dalam tahun 2015 ofkos ler ada baik dan buruknya.Yang baiknya result aku tak teruk.Yang buruknya,pimples aku tak hilang lagi.Eh dah tahuke.Hm takpalah nak cerita jugak.Nak cerita yang buruk buruk terjadi dalam 2015 agak kejam pulak sebab aku rasa banyak yang buruk.Jadinya,lebih baik aku cerita yang baik baik agar mendapat keberkatan Ilahi.Hihi.

 • Pindah sekolah 
  Ini memang unexpected ah.Masa ni aku dah takda perasaan bila nak pindah.Kita haruslah membuat kenalan yang baru bila dah besar besar ya teman teman.Takkan nak terperuk di tempat yang sama.

  Bila pindah sekolah,makanya aku telah meninggalkan kekasih kekasihku disana..Maaflah bukan kekasih lelaki,tapi si perempuan(girlfriends orang orang selalu kata).Selamani aku ada 3 orang girlfriends atau lebih tempat babygurls(geli nak mati) yang sekepala dengan aku.

  Yang pertama,Pikah.Dialah yang mengajar aku erti no feelings weh.Serius dia sangat cantik.Rambutnya gen resesif.Tapi yang aku tau dia bukan anak mat salih ok.Satu satunya manusia yang boleh buat dia marah aku sorang je.Sebab aku suka memaksa dia.Tapi sebenarnya dia sangat sayangkan aku.Kan Pikah?(tolong cakap ye).Paling sedih,aku tak ada gambar dengan dia sebab dia adalah bangsa yang takut dekat kamera.Maksud aku taksuka tangkap gambar.Kalau ada pun sekeping.Tupun dah tak ingat folder mana aku letak.

  Dan yang kedua,My fav, SUN! Stand for Syadiya Umi Nurin.Depa ni pulak mengajar aku bercakap kuajo.Tapi depa jugak lah yang menyedarkan aku ketika aku tersengukur.(mata ke atas tangan dibahu).Mesin mulut kami tak boleh ditandingi oleh mana mana manusia sebab serius memang kurang ajar.Kakaka.Pernah weols hangout sesama,pastu sorang makcik ni usha usha kami.Lalu dia menyapa kami dengan ayat ayat pedas iaitu:

  "Kenapa loqlaq sangat ni?"(Dengan muka yang tak puas hati)

  flashback dua tahun lepas:(me,nurin,umi)

 • Meet the new!
  Dengan rasminya,aku telah membuat kenalan yang baru apabila aku masuk sekolah baru.Eh manusia mana yang bila ke tempat baru takda kenalan?Poyo giler.

  Aku telah memilih aliran akaun.Chaiyok chaiyok for life! Dan aku juga telah berkenalan dengan semua classmate aku secara harom.Maksud aku tertegur sebab nak mintak duit kelas,pastu terus jadi kawan.Pelik bukan?Apapun i love 4 Akaun.Taun depan dah tua jadi 5 akaun k teman teman jangan ingat muda mudi sangat diri tu.

 • Flying colours.
  Aku telah semaksima mungkin membijakkan otak aku yang agak 'so so' ini agar belajar dan alhamdulillah aku telah berhasil =') Sedih sebab dulu bongok.Haha!


  Okay,thats all yang aku rasa bahagia.Mihmih.Terimakasih kerana menyaratkan mata untuk menatap dan membaca!

  Salam sayang,syadiya.

2 comments:

DO LIKE