Sunday, 16 February 2020

REVIEW MOVIE: To All the Boys: P.S. I Still Love You

Assalamualaikum,
aku banyak gilaaa tengok movie masa cuti semester ni. Tapi aku maleh nak review sebab aku adalah sejenis person yang "maleh aku" untuk semua benda. Tapi, sebab movie To All the Boys PS I Still Love You ni tengah syok trending dekat twitter, mehlah aku review sikit. Dan untuk movie lain yang aku dah tengok, tengoklah camna nanti kalau aku rajin aku review jugak okeh.


To All the Boys: P.S. I Still Love You adalah movie yang kedua. Mean hampa kena tengok movie yang first dulu (To All the Boys I've Loved Beforeuntuk faham macammana dia boleh couple dengan Peter. Btw, movie ni adaptasi daripada novel. Tapi aku tak baca novel berkenaan ye and aku baca dekat twitter yang novel lagi best daripada this movie. Obviously lah kan, kebanyakkan novel lagi fun dari movie.

Hero: Peter Kavinsky
Heroin: Lara Jean
Orang ketiga: John Ambrose

Mehlah aku start! Hehe. Okay so first movie cerita pasal Lara Jean ni dia buat surat untuk 5 orang lelaki yang dia pernah suka. Mean lelaki yang dia suka masa kecik and etc. Tapi surat tu dia tak pernah pun pos dekat kelima lima lelaki tu. But badly, adik dia (Kitty) gatal tangan ye pergi bagi dekat kelima lima lelaki tu.

Fast forward, Lara ni bercinta dengan one of the boys yang dia pernah suka masa dia kecik which is Peter Kavinsky.

And dulu, masa Lara bagi surat dekat kelima lima lelaki ni, semua lelaki jumpa dia untuk tanya pasal surat tu except for one boy which is John Ambrose. And masa Lara & Peter dah couple, tiba tiba Lara dapat surat daripada John Ambrose yang balas balik surat Lara yang lama tu😩 EEE bencinyaaa Lara dah couple kot John you're so late T^T Hahaha

Kebetulan jugak masatu, Lara buat charity work dekat rumah orang orang tua & John pun buat charity work dekat situ. Kiranya macam only 2 of them buat charity work kat situ . Likee.. i hate coincidence sis. Hahaha

They talk so much about their life tapi Lara tak pernah cerita yang dia dengan Peter bercinta which i hate sebab janganla bagi John Ambrose tu harapan :( Like you should told him yang hang tu dah berpunya la Lara :( :( Last last, Peter sendiri yang bagitahu John, Lara tu girlfriend dia.

So adakah Lara still bercinta with Peter? Watch okay this movie. Not going to be the spoiler here hehe plus aku just cerita sedikit plot =)

So my conclusion is: 
 Sekuat mana pun we try to tak gaduh dengan partner kita and protect our relationship, THERE WILL ALWAYS BE PERGADUHAN. Mean, you cannot avoid gaduh dengan partner when it comes to relationship. So that was what happened to hubungan Lara & Si mamat Peter ni.

And, I really love how politely Lara & Peter communicate bila depa ada salah faham. Takda terjerit jerit sana sini. Like, really healthy.

Plus, Lara should not be a gatal girl nak flirt dengan John!! Dia sepatutnya bagitahu yang dia dah ada bf. Urgh. 

Rating aku: 7/10 sebab cerita To All the Boys: P.S. I Still Love You ni sebenarnya slow.

Salam sayang, syadiya xoxo.



19 comments:

  1. Best ah cita dia. Lagi time si Peter kata Covey, crush me over and over. Wow! Sweet giler. Haha

    ReplyDelete
  2. baca first and second paragraph je, bila start review skipp skip skipp. sebab nanti nak tengok and i don't like spoilerr hahaha.

    jemputt http://www.sayidahnapisah.com/2020/02/nak-rombak-bloglist-siapa-nak-masuk-meh.html :D

    ReplyDelete
  3. bila bukak netflix, mesti keluar cite ni dulu

    ReplyDelete
  4. Beeha tengok first movie dia pun tak habis lagi. Baru 15 minutes dah stop rasa macam boring sikit. Novel dia pun Beeha ada tapi tak terbaca ahahaa

    ReplyDelete
  5. mesti bestkan, tapi akak ni sejak dah tua jarang layan movie cinta remaja gini... hehehe perasan dah tua, lebih suka layan movie yang rilex, movie yang agak berat...

    ReplyDelete
  6. Tak tengok lagi citer ini.. yang first pun tak tengok lagi..

    ReplyDelete
  7. mesti Lara sebenarnya lebih suka John? hehee

    ReplyDelete
  8. alaaaa... nape lara tak terus terang dgn john, ke dia terlebih suka pada John? hehehe

    ReplyDelete
  9. eiii venci tau cerita camni bagi fake hope

    ReplyDelete
  10. No offence tapi LJ memang buat orang sakit hati oooo. Dia boleh je stay dengan PK tapi tiba2 cinta lama mai pulak. fuhh merasap!

    ReplyDelete
  11. nak kena tengok nih
    nampak macam best

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum sis Syadiya, Selamat hari jumaat. Jemput sertai giveaway mac dengan 16 hadiah wang tunai terkumpul RM900.

    Sangat mudah untuk sertai. 5 minit dah boleh setel. KLIK SINI UNTUK SERTAI


    Jemput meriahkan ya. Kalau sambutan menggalakkan, boleh buat tiap tiap bulan.

    ReplyDelete

DO LIKE