Monday, 10 June 2019

Entri Raya 2019 saye

Assalamualaikum,
selama beberapa tahun aku duk rajin menaip dekat blog ni, aku rasa tak pernah sekali pun aku ada entri raya. Pasal apa yeee? Aku pun taktau.Hahaha.Mungkin sebab busy itu ini sampai tak terfikir nak letak secebis dua cebis gambar raya dekat blog(ok tipu)

Ataupun mungkin orang orang ingat "blog dah tak relevant" but who caressss, blog ni lah bila baca balik rasa "bodonggnye aku taip taip" ataupun tengok gambar balik rasa cam "hitamnyeee aku" wkwkwkw

Aku pernah jugak letak gambar raya selit selit dekat entri mana mana tapi entri raya memang takdak langsung weh 😫

Oh lupaaa, 
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI SEMUA ORANG💜
 Minta maaf kalau ada keterlanjuran dalam bicara ataupun minta maaf kalau dengan membaca entri entri aku membuatkan hampa semua rasa nak sepak dan tumbuk aku sebab aku kelihatan annoying ( who knowsss) Hahaha

Aku pernah sekali ja ada vibes balik kampung sebab aku raya rumah makcik aku dekat Melaka. Hadap jem whatsoever tersebut masa aku umur 9 tahun. 

Lepas lepastu memang raya aku pada habitat biasa iaitu raya dekat rumah atok aku which is around 15 minit ja dari rumah aku. Aku setiap tahun #teamrayaperak so sapa sini team raya perak? Kita geng! Tu ja nak habaq hahaha

First thing first aku letak gambar sendiri dulu sebab aku adalah pemilik blog ni. Relevant bukan???

My family.
Dari atas kiri: Syafi, Abah, Mak
Dari bawah kiri: Me, Kakak, Wiwin

Ampunkan jela muka adik aku yang lelaki tu. Mungkin dia tengah blur betul atau tak hari tersebut adalah hari raya 😂

  Me with Wiwin (adik bongsu aku)


 Me with Syafi (Adik bawah aku)


My sibs sibs 👫👭
Baju raya made by my Mak. Mak is always the best!
Tahun ni kan tema batik. So kami nak jugak ikut tema. Ngada betulll.

 Sibs sibs perempuan guwe. Me, Kakak, and Wiwin


Wiwin with kekezen.

 Kakak and Wiwin acah candid la konon.
Port nak tangkap gambar rumah atok aku ni seronok. Banyak betul port yang cantik cantik.

Ni tahun ke 4 aku tangkap gambar kat sini. Memang port fav!

Tangkap gambar kat "garden" maklong kite

 Me, Adip, and Wiwin
Adip ni kezen aku. Dah besar dah dia huwa dulu kecik memang selalu bawak balik rumah main ngan dia. Sekarang kurang sikit :(


 Natural habitat iaitu asyik selfieee ja aku ni

 Me with kakak

Sepupu sepapat! Ni baru 30% tau! Ada lagi tapi dah banyak yang dah besar/kawen 
Tak banyak gambar dengan kezen kezen sebab:

"Kakak cepat tangkap gambar ramai ramai!"

kakak: japp! nash (kezen kecik) nak mandi!

Ye bila hang dah besaq, kena mandikan budak budak or depa nak air/makanan memang depa akan mintak tolong hampa.

So takdak gambar ramai ramai sangat :')


Rumah maklong punya makanan. Satu satunya food porn yang aku ada pada hari raya. 


With my kezen aka adik beradik susuan, Kakcik.

Pastu berjalan pergi rumah Makngah.

And then singgah Taiping, and Ipoh rumah makcik belah abah aku.

Hehe bosan tak entri raya aku?! Takpa aku memang acah sikit nak entri raya sebab seronok siot baca blog sendiri. Lol! hahaha


Salam sayang, syadiya xoxo

P/s: Semua gambar guna kamera: Iphone5s only and Huawei makcik aku

10 comments:

  1. Selamat hari raya Syadiya. Adik beradik muka sama je.

    ReplyDelete
  2. #teamrayaperak jugakk hehe selamat hari raya!

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya.. blogwalking dan follow terus blog awak

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya.. seronok tengok picture raya dia

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya...rayakan sebulan...hehehe

    ReplyDelete