Sunday, 21 April 2019

BRACES PART 8: senyuman lain after 2 years braces

Assalamualaikum,
lama tak taip taip kan! Bersawang dah blog ni.
^
|
ayat di atas adalah ayat yang selalu digunakan oleh mana mana orang and aku pun tak terkecuali. hahaha g mampos

Okla, meh la aku cerita, aku kan dah pakai braces selama 2 tahun 1 bulan (nampak tak pekanya aku?!) so aku ni dulu sebelum pakai braces dahla jongang, gigi pulak bersepai nak jugak tumbuh merata hala secara cacamerba kan, sebabtu la aku pakai braces.

Boleh cakap improvement gigi aku lambat sebab:
1) aku duduk u, so aku malas bazir duit balik nak g review
2) kalau satu sem ada 14 weeks bersamaan 3.2 bulan, aku hanya akan g appoinment braces sekali sahaja or tunggula sampai habis sem baru balik kampung pergi buat appoinment. Lagi satu aku banyak gilaaa test yang pakai sabtu aku. So waddefish sikitla if aku gigih nak balik kampung that sabtu and come back that ahad/isnin kan!

So,aku rasa dua sebab ni je kot sekarang ni improvement gigi aku lambat gila. Okla takdala lambat gila but boleh tahan lambat jugakla. 

When you are wearing braces, kalau hang jongang, hang akan double jongang

mean :
jongang + jongang=double jongang

sebab braces tu kan tebal so memang nak tutup mulut tu akan ternampak gak gigi dan getah braces hang. Tambah lagi bila senyum. Buruk siottt! Aku dahla tak suka senyum nampak gigi sebab gigi aku berlapis and doktor tak tarik lagi and kalau senyum macam nampak takda gigi =( pity mihh weh =(
 Sampai one day tu adala kawan uni aku tolong tangkap gambar aku and  bagi tahu aku

"eh kau senyum la nampak gigi, pasang mahal mahal tapi taknak tunjuk"
😑

MASALAHNYA buruk lagi weh gigi nak tunjuk mende walaupun braces tu beribu riban tapi selagi buruk aku tutup gak mulut ni! Dan bila aku terbayang zaman awal aku pakai braces, dahla gigi bersepah sepah lagi pulaktu sibuk jugakk nak tunjuk braces. Sampai kalau ingat balik aku rasa aku nak duduk atas katil dan selimut satu badan sambil menjerit
 " ya tuhan !! dikya yang lama! jangan goblokkk! 😩😩😩 gigi lho ngak lawa lagi tuhh"

 Ye tahu sedih but sabaqlaa hidup ni tak selalunya indah huhuw

Tapi jangan risau, nanti dah lama lama pakai braces, boleh nampak yang 
"AKU DAH SENYUM DIFFERENTLY!"

So marilah aku sertakan bukti bahawa iM nOT ThaT WEirD wHeN i SmILe :D

Silakan judge what do you guys think? Sebab i, me , myself pon boleh rasa aku nampak lain. Hoho

Thanks for reading! Salam sayang, syadiya xoxo

P/s: tetiba rajin edit gambar pakai Unfold😂


4 comments:

  1. ada beza sebelum dan selepas guna braces...
    nak tanya berapa bajet nak pasang braces secara total?

    ReplyDelete
  2. saya setahun xda gambar sbb muka nampak extra buruk dgn braces. nampak bibir tebal & jo . hihi

    ReplyDelete
  3. ada bezanya tu, nampak makin okay

    ReplyDelete
  4. maybe sebab braces tu ada tolak gusi dan mulut sikit, sebab tu sebelum ni nampak lain

    ReplyDelete