Monday, 3 June 2019

Ramadan Day Twenty Nine : article aku taip dekat thread zalora magazine

Assalamualaikum,

aku pernah share yang aku adalah one of thread zalora contributing writer. Nak baca klik SINI 
So kalau rasa curious macammana aku boleh jadi contributing writer, bolehla baca entry yang aku bold kan di atas. Hehe

So basically apa yang aku tulis?

Aku akan tulis sesuatu topik based on apa yang diberi. Banyak jugaklah topic yang editor-in-chief letak. So boleh cop awal awal topik mana yang kita nak.

Sapa cakap buat article senang aku nangis guling guling nanti T^T Sebenarnya buat article ni tak senang sebab kena buat research, nak cari ayat/perkataan English yang "good good"

Btw jangan judge tau sebab English aku bukannya bagus sangat. Tapi editor-in-chief (Aini Shah) baik sangat sangat orangnya. Dia akan perbetulkan kami semua punya article yang mana perkataan english tu cam "zkzkzkzk" 


Second article aku: 5 tips cara penggunaan instax

Seriously aku rasa diri aku annoying sebab wadahell ye syadiya kenapa la aku buat article yang macam "i dun no wat tu sey" .Masa ni zalora tak provide topik apa yang nak ditulis.So memang aku taram jela letak apa aku nak tulis.Hahaha article ni before zalora revamping process.So ampunkanlah aku. Dan aku juga taip dalam BM, but now tak boleh dah.

Ok sekarang meh aku sertakan article yang aku pernah taip and look professional la sikit dari apa yang aku tulis sebelumni . These one memang zalora provided. Jangan lupa hit the heart ๐Ÿ’– at the end of the article okay?! Gonna love you guys yang hit the heart!๐Ÿ’–๐Ÿ’– Sajala bagi memeriahkan article.Gedikkan aku?! 

 November 21, 2018
4 Ways on How to Get Over Your Crush  


10 Celebrities to Follow on Instagram


The World's Highest-paid Actors & Actresses Today

Most Subscribed Youtubers to Follow for Your Online Entertainment

Bad Habits That Are Making You Look Older
5 Looks to Pull Off at A Rock Concert

Why A Theme Park Is An Ideal Place For A First Date
How to Keep Your Makeup On All Night
Hairstyles to Try in 2019
What Shoes Women Think are Sexy



๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†
Boleh klik dekat link atas ni untuk baca article yang aku tulis dan jangan lupa sedekah la heart  ๐Ÿ’– kat aku at the end of this article tau! Sambil sambil hit the heart tu, ada faedahnya jugak untuk hampa baca sebab dapat tambah ilmu lebih.

Contoh macam fashion, lifestyle, hairstyles. Semua thread zalora boleh cover kat hampa tau! Tinggai baca ja lagi. So enjoy it! Amalkan budaya membaca kan bagus ๐Ÿ˜‚

Btw aku selalu onz bila taip pasal topik entertainment & relationship. Yang lain aku kureng. So editor-in-chief suruh try jugak tulis kategori lain and i tried my best. Sorry la kalau bab bab fashion and beauty tu aku macam kelaut sikit.Ampun maaf dipinta ye nak raya dah kan! Hahahaha

Thanks for reading. Salam sayang, syadiya xoxo


P/s: mula mula aku tengah cari idea nak taip apa ehhhh entri kalini. Tapi bila bukak ja "new post" mencanak canak nak menulis.


7 comments:

  1. Will read all your articles and give hearts! Hehehe macam best je dapat jadi contributing writer ni ๐Ÿคญ

    ReplyDelete
  2. Wahh, tajuk semua menarik! In shaa allah ada masa nnt baca article2 ni. Hehe

    ReplyDelete
  3. wah.. terornya dia menaip dalam bahasa inggeris.. lama tak menaip dalam bahasa inggeris nie..
    tajuk pun ohsem..

    ReplyDelete
  4. resepi cheeskut. XD !! Selamat hari raya aidilfitri, sis!!

    ReplyDelete
  5. yes true. it is not easy to write. nmpk mcm mudah but it takes a lot utk kite curahkan idea and menulis. fightinggg

    ReplyDelete
  6. wahhh semua tajuk nampak macam best-best tu. tapi betul pun nampak je cam senang tapi masa nak buat tu berhuhu jugalah kan

    ReplyDelete

DO LIKE