Saturday, 3 August 2019

Blogger Challenge 4: describe your partner and someone you have feelings for

Assalamualaikum,
dalam blogger challenge 2, aku dah ada bagitau aku dah ada bf so ofcourse ler aku ada feelings kat bf aku sendiri dan aku akan describe partner for life aku itu. Hehe

Alah cuak pulak aku nak cerita soal partner sebab aku tak pernah langsung share apa apa pasal partner aku sebab aku rasa cam tak best bila hal hal partner masuk belog. Tapi tu ah tuuu, blogger challenge suruh so mehla aku cerita sikit sikit 😅

Aku kenal partner aku since darjah 1 lagi, aku memang suka dia tau tak like.. memang suka,

dekat buku diari pun ada nama dia since darjah 1! hahaha aku kelas dengan dia dari darjah 1 sampaiii tingkatan 1. Perfectly memang kelas asyik duk sama ja. Tapi masa darjah 5-6 gitu aku dah taksuka dia sebab dia bermasalah 🙄

Masuk pulak Tingkatan 1,disebabkan tak ramai budak budak sekolah rendah yang get into the same school (Sebab mestilah ramai masuk sekolah asrama), muka partner aku ni memang nampakla seketul dekat kelas.

Deskmate aku ah, suka betul duk cakap suka dia suka dia, so aku pun joinla tersuka dia.

Zupzapzupzap cincai cincai, aku couple dengan partner aku masa form2 sampailah sekarang .HAHAHA.Who said cinta zaman sekolah tak boleh bawak sampai umur 20? I made it ok! hahaha
 Sory nak pendekkan cerita sebab panjang benarrr😂

Partner aku ni dia pendiam, muka suka taknak senyum, kurang friendly but always the best listener and advisor i could ever have! Perangai dia opposite gilaaa dengan aku sebab aku banyak cakap. hahaha

Dia pernah cakap, sebelum aku bercinta dengan dia, ramai orang cakap aku garang, and bila dah couple

"oh memang garang rupanya gf aku ni"- kata partnerku hahaha

The best thing aku suka dengan partner aku ni, 

bila aku start nak membawang dengan dia, dia akan cepat cepat cakap 

"eh takpayah la cakap pasal orang lain. Baik kita cakap pasal kita dua lagi bagus "

And also, dia tak pernah buruk burukkan kawan kawan dia dekat aku. Contoh, if dia tak puas hati dengan roomate dia or kawan kawan dia,

HE NEVER TOLD ME or MENGADU yang buruk pasal kawan dia dekat aku which is for me, sangatlah bagus sebab this is the right man yang tak buka aib kawan sebab aku taksuka gilaaaaa lelaki yang kutuk kutuk orang (Sebab semulajadi lelaki adalah bukan seperti perempuan)

Dalam relationship aku,

aku marah bf aku boleh,
tapi dia marah aku TIDAK BOLEH SAMA SEKALI. hHAHAHA sebab hati aku fragile okeh. Btw partner aku memang tak pernah marah aku teruk teruk pun.


Okay tu jelah nak aku describe, rasa pelik pulak nak describe lebih lebih T^T

Terimalah separuh muka partner guwe.

Doakan aku berkahwin dengan partner aku suatu hari nanti tau semua orang❤️


salam sayang, syadiya xoxo.

Boleh juga baca entri lepas tentang blogger challenge:

Kalau nak main gak blogger challenge boleh tekan SINI for the list! :D


12 comments:

  1. Woaaa.. amin..semoga kekal jodohnya.....
    Jangan garang sangat tau..haha

    ReplyDelete
  2. alaaahaai cutenya koraaang huarghh...cinta dari sekolah lagi waaa..sya still in high school ni pun takde siapa hahhah sendu je..
    semoga kekal! hehe

    https://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. moga dipermudahkan urusan untuk ke jinjang pelamin...ameen!

    ReplyDelete
  4. tetiba teringat lagu yg"dari darjah satu, darjah satu~" hahaha tak ingat apa tajuk lagunya tapi lagu cinta xD

    lamanya korang berkenalannn, semoga berjodoh!

    ReplyDelete
  5. Hahaha terimbau juge cinta monyet zaman sekolah bila baca story kau dik. Sekarang Kak Feni dah anak 2. Bercinta dengan suami sendiri lagi sweet. Btw semoga hubungan kalian kekal hingga ke jenjang pelamin dan seterusnya ke JANNAH. Amin.

    ReplyDelete
  6. semoga jodoh berpanjangan awak.

    ReplyDelete
  7. moga di panjangkan jodoh hingga ke jinjang pelamin

    ReplyDelete
  8. kalau sy pulak mmg xleh couple lama sgt mcm tu HAHAHA thats why smpai skrg forever alone >.<
    anywayy, smoga dipanjangkan jodoh awak dgn partner awak hehe

    ReplyDelete
  9. semoga dipermudahkan jodoh both of u..juga penting utk jaga diri dan peribadi dalam berkawan tu..all the best

    ReplyDelete

DO LIKE