Thursday, 10 September 2015

Nak buat cane lagi.

Assalamualaikum,
Aku dilahirkan dengan kegarangan yang melampaui batas atau senang cakap rimau segala rimau.Im totally garang nak mampus tau.Cepat gila nak marah.Kalau kena marah jangan menangis atau sentap sebab aku tak layan kau punya hati dan perasaan pun.Lantaklah kalau si hati yang nak terasa.Ha gitewww.Hahaha!(kejam gila sobs).Jadi,orang yang kawan dengan aku semuanya hati kena taff kalau tak taff akan kau anggap lainlah. 

Aku pulak marah,jerit, semua tak pernah mengenal waktu mahupun tempat.Kalau ada tak kena memang kat situ jugak high volume saya naik ya, termasuklah didepan cikgu.Kalau depan cikgu part nak marah kengkawan yang bising masa dia ngajar je plus gelak yang memang tak boleh nak cover bila cikgu tu sendiri yang buat lawak. Pastu tahun ni lak classmate aku dua orang tu selalu ajuk gelak orang.Tambah pulak gelak yang depa ajuk tu asek gelak aku je kan =')

Bila sembang sembang dengan cousin aku,kawan kawan aku, ayat yang selalu depa bagi selalunya berbunyi
"hang kena cari lelaki yang taat,baik,penyabar"
Aku yang mendengar ni pun macam taat je sebab yelah cuba bayang kalau aku dapat lelaki sejenis macam aku yang kuat marah pastu garang, mesti rumah yang bercat putih akan menjadi merah.Hahaha!
Lepastu,ada satu hari yang indah masatu aku malas nak turun rehat,ustazah pulak tak keluar keluar kelas lagi jadi dia ajak aku sembang sebab aku ni kan talkative macam sebelum sebelum ni aku bgtau tu so aku memang talkative lah. Dia tanya
"Syadiya,kamu ni memang garang ka?"
Entah aku rasa ni soalan kbat agama exam nanti kot.Aku rasa ramai dah orang perasan yang aku ni garang gila.Sobs.Dengan hati yang sendu,aku pun cakap ya.Takkan aku nak menipu cakap tak padahal im totally monster among the monster! Ekekeke.
Kebanyakannya sehari kalau aku tak garang tak marah tu bukan aku lah.Jadi,kalau nampak saya yang ayu pastu lemah lembut tu silap orang sangatlah tu sebab saya seorang yang berdekah dekah dan harimau perempuan yang comel.Macam hectic ja weh =') Hahaha.

Saya tengok awak pun takut puan rimau.Tapi diaorang cakap saya awak. (Sumber:google)
 
Salam sayang,Syadiya.

6 comments:

  1. lorh, bertabahlah ye miss rimau, upss,,, ampun2, hahaha

    rimau pun cute pergh, smgt jiwa kental gtewwww

    ReplyDelete
  2. jangan garang sangattt .. bahaya ... hihi , jom singgah blog kita pulakk :D

    ReplyDelete
  3. jangan garang sangattt .. bahaya ... hihi , jom singgah blog kita pulakk :D

    ReplyDelete
  4. garang takpe tapi suka marah-marah tak baik sebab sifat mazmumah kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ya. tapi nak buat cane. ill try my best tau nak ubah. zahirnya begitu ;)

      Delete
  5. xmo la garang dik oii..nanti cepat tua katanya hehee...

    ReplyDelete